Categorieën
Kwistig

Kwistig in juni

Ook in juni pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en …  mooie prijzen. Vijf vragen en een schiftingsvraag wachten op een antwoord. Lichten uit, spots aan, en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je het boek In Brussel. Een reis door de wereld van Hans Vandecandelaere, uitgegeven door EPO.

  1. Stromae nam zijn nieuwe videoclip in Brussel op met verborgen camera’s. Hij doet alsof hij dronken is en de clip toont de reacties van omstanders en de politie. Hoe gaat het refrein verder: Tu étais formidable, j’étais …? Tip: het rijmt.
  2. Hoe heet de nachtclub in de Zwarte Lievevrouwstraat vlak bij de Vismarkt die in de FM Brussel-gids 2013 omschreven wordt als “where trash meets art deco”? In het verleden was de plek met de bijzondere art-deco-architectuur bekend als het restaurant La Vierge Noire.
  3. Royal Sporting Club Anderlecht is in 2013 opnieuw kampioen geworden. De hoeveelste landstitel is het voor de trotse Brusselse club?
  4. In haar nieuwe historische roman ‘De Meester’ belicht Jolien Janzing een pikante episode uit het Brusselse kostschoolleven van de 19e-eeuwse Britse schrijverszussen Charlotte en Emily Brontë. Hoe heet de schooldirecteur op wie Charlotte verliefd werd?
  5. Van welk Brussels tweesterrenrestaurant is Yves Matagne chef-kok? Michelin spreekt van “een onvergetelijke dineerervaring van internationaal topniveau”.
  6. Schiftingsvraag: Wat zal volgens het KMI de effectieve maximumtemperatuur in Ukkel zijn op donderdag 20 juni 2013? De effectieve waarden per dag staan op de KMI-website.

Wie de juiste antwoorden gevonden heeft, stuurt een mail met als titel ‘kwistig juni′ naar info@brusselblogt.be. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot zondag 16 juni, om 18 u. De jury kiest de winnaar op basis van de antwoorden op de reguliere vragen en de schiftingsvraag. Bij een ex aequo komt er een onschuldige hand aan te pas. De prijzenpot bestaat ditmaal uit een exemplaar van het boek In Brussel van Hans Vandecandelaere, volgens onze recensent een verrijkend werk dat de lezer meezuigt in een geweldige reis door de wereld.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.