Categorieën
Kwistig

Kwistig in augustus

Ook in augustus pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Vijf vragen en een schiftingsvraag wachten op een antwoord. Lichten uit, spots aan, en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je  een duoticket voor de Memorial Van Damme.

  1. Varkensbloed, gestoofde ui, boekweitbloem en spekvetteerlingen zijn de voornaamste ingrediënten van dit erkende streekproduct. Hoe heet de Brusselse variant van bloedworst, ook wel ‘bufsteik mi rooite’ of ‘cortelette van de Kongo’ genoemd?
  2. Welke Berlijnse hotelgroep opende in de voormalige Belle Vue-brouwerij in Molenbeek in 2013 een budgethotel? Het driesterrenhotel telt 150 kamers met in totaal 719 bedden, verspreid over vijf verdiepingen.
  3. Het Jamaicaanse sprintkanon Usain Bolt wordt opnieuw een van de blikvangers van de Memorial Van Damme. Voor de hoeveelste keer staat hij aan de start in de Brusselse topmeeting?
  4. Welk museum bevindt zich in een Ukkelse art-decovilla en bevat werken van Pieter Bruegel de Oudere, Van Gogh, Ensor, Permeke en Gustaaf Van de Woestijne? De 1,5 ha grote tuinen zijn een bezienswaardigheid op zich.
  5. De krant De Morgen verhuist tegen het einde van dit jaar naar Kobbegem, waar de andere krantentitels van de Persgroep gehuisvest zijn. In welke straat in Brussel is de redactie momenteel gevestigd?
  6. Schiftingsvraag: Op zondag 11 augustus speelt Anderlecht in de  competitie thuis tegen AA Gent. In welke minuut zal het eerste doelpunt vallen?

Wie de juiste antwoorden gevonden heeft, stuurt een mail met als titel ‘kwistig augustus′ naar info@brusselblogt.be. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot zaterdag 10 augustus, om 20 u. De jury kiest de winnaar op basis van de antwoorden op de reguliere vragen en de schiftingsvraag. Bij een ex aequo komt er een onschuldige hand aan te pas.

De prijzenpot bestaat ditmaal uit één duoticket voor de Memorial Van Damme, de jaarlijkse hoogmis voor atletiekfans, die dit jaar plaatsvindt in het Koning Boudewijnstadion op vrijdag 6 september. BrusselBlogt was erbij in 2010 en zag sportief vuurwerk.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.