Categorieën
Mijn favoriete plekje

Mijn favoriete plekje (14)

Brussel telt vele bijzondere plekjes. Soms zijn ze alom bekend, soms leiden ze een verborgen bestaan. Elke inwoner en bezoeker heeft zo zijn persoonlijke voorkeur. In deze rubriek gaan we op zoek naar de favoriete plekjes van mensen die de stad een warm hart toedragen. Originele Brusselse tips, gelardeerd met een woordje uitleg en/of een foto. Vandaag vertelt Ann Morre, teamlid Wereld met focus op Brussel bij Muntpunt, over het Egmontpark.

Ik hou van de natuur én van de stad waar ik geboren ben en woon. Niet te verwonderen dus dat mijn favoriete plekje in Brussel een groen plekje is. Niet zomaar een groot bos, maar een klein, knus geheim plekje, verscholen tussen een wirwar van achtergevels en bouwstijlen: het zestiende-eeuwse Egmontpaleis, dat gebruikt wordt voor belangrijke internationale conferenties, een hoogbouwhotel uit de jaren zeventig, lofts, omgebouwde herenhuizen… en een gezellige orangerie met zomerterras waar het aangenaam vertoeven is. 

Een heuse waterput, een ijskelder, een namaakruïne en een imposante Gingko Biloba staan er als stille getuigen van hun tijdperk bij en vormen een prachtig achtergronddecor voor de lieflijke tafereeltjes die er zich afspelen: een koppeltje met kinderwagen of spelende kinderen, een ietwat ouder koppel arm in arm op een bankje, een yogafreak die een of andere oefening uitprobeert, een gitaarspeler in een romantische bui. Overbevolkt is het er nooit, maar écht alleen ben je er ook niet. Het beeld van de Prins de Ligne houdt je streng in het oog en Peter Pan speelt, in hoogsteigen persoon, een deuntje op zijn panfluit voor jou. Een klein plekje dus, maar met een enorme warme, menselijke uitstraling!

Meer lievelingsplekjes van Muntpunters vind je op de site van het Muntpuntteam. Wil je je favoriete plekje in Brussel graag met ons delen? Stuur dan als de bliksem een mailtje naar BrusselBlogt! Vertel ons wat jouw lievelingsstek is en waarom, en wij publiceren je bijdrage op onze site.

Share