Categorieën
Resto, Café & Uitgaan

Pop-uprestaurants in de lift

Pop-uprestaurants zijn in. Ze lokken de hippe consumenten, die altijd op zoek zijn naar nieuwigheden, en genereren heel wat media-aandacht. Door hun tijdelijke karakter sluiten ze aan bij de trend van de eventbeleving. Ze zijn vaak exclusief, hetzij door de onverwachte locatie, hetzij door het tot de verbeelding sprekende menu en de medewerking van topkoks.

Een bekend voorbeeld was The Cube van Electrolux, een tijdelijk panoramarestaurant dat in verschillende Europese steden postvatte. In 2011 kon je van een prachtig uitzicht genieten in een constructie bovenop de triomfboog in het Jubelpark. Tweesterrenchef Bart De Pooter van de Pastorale in Reet stond achter het fornuis. In 2013 ging de aangekondigde editie op het dak van de 103 meter hoge IT Tower aan de Louizalaan om onduidelijke redenen niet door. Gisteren liep Eatcolor, een drie weken durend initiatief van Brussel’s Kitchen in Hotel Bloom, ten einde. Het concept: Brusselse chefs bereidden een menu in één kleur (oranje, wit, rood of groen).

Wat zijn de pop-uprestaurants van het moment? We zochten het voor je uit.

  • Tram Experience: Acht keer per week rijdt er de komende maanden een gastronomische tram door Brussel. Het project was het vlaggenschip van Brusselicious 2012 en is wegens succes verlengd. Bekende koks als Giovanni Bruno (Senzanome) en Lionel Rigolet (Comme chez Soi) en chocolatiers als Pierre Marcolini werken eraan mee. Je betaalt 89 euro per persoon voor een driegangenmenu met aangepaste dranken.
  • Bowery goes South: Het restaurant van de designwinkel Smets trekt van 16 tot 27 september naar het zuiden. Het neemt zijn intrek in de tuin van de Glaverbel Building in Watermaal-Bosvoorde. Je kunt er lunchen voor 25 euro (twee gangen) of 30 euro (drie gangen). Bowery werd verkozen tot beste nieuwkomer in het Brussels Gewest in de Gault Millau 2013.
  • Brussels in Loft: Van 25 september tot 5 oktober kun je je in een Brusselse loft laten verrassen door een intercultureel culinair programma. Komen aan hun trekken: sociale karakters, epicuristische foodies, wijnliefhebbers, concertverslaafden, metropolitane avonturiers, culturele experts en al wie hunkert naar magische momenten. De entree bedraagt 45 euro.
Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.