Categorieën
Laken Wonen in Brussel

Laken zonder deuren

Wie aan Laken denkt, ziet misschien enkele personages van de betere koekjesdozen opdoemen (tegenwoordig best wel actueel). Maar naast het Atomium, het prachtige kerkhof van Laken, de tuinen van de Bloemist, mini-Europa, is Laken ook de uitvalsbasis van GC Nekkersdal, een van de 22 Gemeenschapscentra van Brussel. Laat ik hier niet alleen reclame maken voor ons (zeer fijne) centrum. Laat zelf gerust hier ook iets weten wat je van ons centrum vindt!

Vaak krijgen we te horen dat Nekkersdal veel groter is dan onze voordeur laat vermoeden of krijgen we verrast te horen dat Nekkersdal toch wel meer is dan de bibliotheek of de kinderopvang van IBO Nekkersdal. Lees: een kluwen van zalen met op de achtergrond, de kanaries van onze conciërge. Maar Nekkersdal was jaren geleden betrokken bij de legendarische Four Level Parties, was ook het adres waar Geert Hoste, Wouter Deprez, Alex Agnew hun materiaal kwamen uittesten, is al jaren de organisator van beruchte nieuwjaarsfeestjes.

Zakt de Lakenaar de laatste jaren meer af naar het centrum van Brussel (het is wel vrij kort bij) of staat GC Nekkersdal nog altijd op de plaatsen to visit? Iedereen welgekomen! Want het moet gezegd: het programma in het centrum in de Bockstaellaan staat nog altijd garant voor comedy en cabaret (dit jaar met Raf Walschaerts op 18/10 en Xander De Rycke op 21/11). Kortom wie Nekkersdal wil (her)ontdekken: je weet ons wonen:  E. Bockstaellaan 107, 1020 Laken of www.nekkersdal.be. Of kom gewoon af op onze Zonder-Deur-Dag op 12 oktober waar we het je allemaal nog eens willen uitleggen. (Geert Marit)

Share