Categorieën
Mobiliteit

Kijk uit voor de verkeersquiz!

Wat is de veiligste plaats in de auto voor een baby? Hoe rijd je het best een lange helling af? Ben je als jogger verplicht ’s avonds op de openbare weg een reflecterend veiligheidshesje te dragen? Moet je als fietser voorrang verlenen aan een voetganger die op het punt staat een zebrapad over te steken? Het zijn vragen die herinneringen oproepen aan het theoretische rijexamen. Maar wat blijft er nog over van je kennis van de verkeersregels?

De Grote Verkeersquiz biedt soelaas. De onlinewedstrijd, die aan zijn vierde editie toe is, laat je 20 vragen beantwoorden en wil zo op een speelse, interactieve manier bijdragen tot verkeersveiliger gedrag. De wedstrijd loopt nog tot 31 oktober. Deelnemers kunnen zich plaatsen voor de finale, die plaatsvindt in het Vlaams Parlement op zaterdag 30 november. In de prijzenpot: een reischeque van 2.000 euro, drie plooifietsen en in totaal 71 cadeaubons.

De wedstrijd gaat ook op zoek naar de verkeersveiligste provincie. Welke Vlaamse provincie scoort het best op de test? Voor het gemak is Brussel ondergebracht bij Vlaams-Brabant. In 2012 haalde Oost-Vlaanderen het hoogste aantal deelnemers (26,5%) en Antwerpen de beste gemiddelde score (12,5/20). Onze ambassadeur dit jaar is de ravissante ex-loopster Élodie Ouédraogo. Snel meedoen aan de Grote Verkeersquiz dus!

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.