Categorieën
Kwistig

Kwistig 20: de oplossingen

Op 1 december presenteerden we de twintigste ronde van onze quizrubriek Kwistig. Vandaag maken we de antwoorden bekend.

  1. De Berg van Barmhartigheid van de Stad Brussel is een openbare instelling met sociaal karakter die nominatieve leningen toekent tegen inpandgeving van waarde en roerende goederen en die tentoonstellingen en openbare verkopen organiseert.
  2. Pascale Peraita, directrice van de Brusselse daklozenorganisatie Samu Social, woont in een woning van het Brusselse OCMW.
  3. Philippe Geluck is de tekenaar van Le Chat (of in de Nederlandse vertaling: De Kat). Er zijn volgens de website in dertig jaar tijd al acht miljoen exemplaren van de zeventien albums verkocht, vooral in Franstalige landen.
  4. Restaurant Bon-Bon in Sint-Pieters-Woluwe veroverde in 2013 twee Michelinsterren.
  5. Het internationale folk- en jazzfestival Brosella bestaat sinds 1977.
  6. Schiftingsvraag: In de eerste elf maanden van 2013 verschenen er 251 bijdragen op de website van BrusselBlogt.

De winnaar wordt vandaag op de hoogte gebracht. Hij wint het boek Exotisch en dichtbij van Nick Trachet, uitgegeven door ASP. Proficiat!

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.