Categorieën
blog.bxl

Blog.bxl: BXLEN

De Brusselse blogosfeer is als een huis met vele kamers. In de rubriek blog.bxl wandelen we door de verschillende vertrekken. Vandaag werpen we een blik op de Brusselse notities van Len Buggenhout: BXLEN. Dwalen door de hoofdstad. De auteur is een 26-jarige bio-ingenieur, die zijn baan als leerkracht wiskunde-wetenschappen aan het Maria-Boodschaplyceum combineert met een opleiding journalistiek aan de VUB. Hij groeide op in de Vlaamse rand en woont in Schaarbeek.

 

Len startte zijn eigen blog iets meer dan een jaar geleden in het kader van zijn studie. Het moest over Brussel gaan omdat hij na zijn bio-ingenieursjaren in Gent terug naar Brussel verhuisde en merkte dat hij de stad gemist had. Met de jeugdige kant van de stad was hij al vertrouwd, maar sinds hij er woont, ontdekte hij meer en andere aspecten, waarover hij in zijn blog bericht. Hij kiest bewust voor een persoonlijke invalshoek en een positieve kijk op Brussel:

Brussel blijft me verbazen. Het liefst schrijf ik over kleine verrassende momenten die mij plots overvallen wanneer ik onderweg ben, om daar dan een verhaal rond te maken. Het is heerlijk om gewoon even alles te vergeten en rond te kijken, naar de mensen en de omgeving. Maar natuurlijk schrijf ik ook gewoon over wat mij bezighoudt en wat ik doe.

Onlangs bracht Len verslag uit van de voetbalwedstrijd België – Colombia, die hij in het Koning Boudewijnstadion bijwoonde. Hij maakte een balans op van de herinrichting van het Muntplein en schilderde het gevarieerde traject van Tram 92, van het station van Schaarbeek dwars door de bovenstad naar het rijke Fort-Jaco in Ukkel. De herfst eerde hij met een knappe fotoreportage. Over zijn eigen rollenspel schreef hij een indringende beschouwing:

Afwisselend ben ik een verteller, die er alles aan doet om pubers doorheen hun dagelijkse dagdromen te enthousiasmeren voor wetenschappen, en een toeschouwer, die zichzelf op sleeptouw laat nemen door ervaren rotten in een ander métier. Voortdurend word ik heen en weer geslingerd tussen twee uitersten. Ik verwacht netjes afgewerkte taken en besef dat ik nog niet zo lang geleden zelf een verfrommeld blad  tussen mijn mappen vandaan haalde om in orde te zijn op de universiteit.

De artikelen van BXLEN duiken ook geregeld op BrusselBlogt op. Len is tevens actief op Twitter.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.