Categorieën
Brussel Actua

‘Wij Brusselaars’ trapt verkiezingsjaar af

Het collectief Wij Brusselaars is terug. In 2012 organiseerden vier jonge Nederlandstalige geëngageerde en kritische Brusselaars vier debatavonden over concrete thema’s: Fier op Brussel / Citymarketing, Veilig Brussel, Brussels onderwijs en Multinationaal Brussel. In het voorjaar van 2014 wakkeren ze de verkiezingskoorts aan door Brusselse KIESdebatten te organiseren.

De gloednieuwe reeks bestaat uit drie avonden waarmee het collectief onze hoofdstad en ons gewest wil wakkerschudden voor de gewestverkiezingen van 2014. Drie debatten met twee politici, vier uitdagingen en participatie van publiek en spelers uit het (midden)veld. Geen vrijblijvend debat. Wel inspiratie, uitdaging en dialoog met het publiek. Hoe ver gaan politici en publiek? Waar vinden ze elkaar?

De drie avonden vinden telkens plaats van 20 u tot 22 u in het Beurskafee van De Beursschouwburg. De moderator is Xavier Taveirne (De Ochtend op Radio1 – VRT). De reeks kadert in het voorjaarsprogramma Politricks van De Beursschouwburg.

  • Uitdaging #1 Brussel WERKT! over de sociaal- economische- en diverse stad, 13-2-2014, Rudi Vervoort (PS) en Guy Vanhengel (Open VLD), Facebook-eventpagina
  • Uitdaging #2 Brussel LEEFT! over wonen, welzijn en stadsplanning, 20-3-2014, Christos Doulkeridis (Ecolo) o.v. en Johan Van den Driessche (N-VA)
  • Uitdaging #3 Brussel BOUGEERT! over verkeer, ruimte en de rand en haar stad, 24-4-2014, Brigitte Grouwels (CD&V) + Pascal Smet (sp.a)

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.