Categorieën
Kwistig

Kwistig 21: de oplossingen

Op 20 januari presenteerden we de eenentwintigste ronde van onze quizrubriek Kwistig. Vandaag maken we de antwoorden bekend.

  1. Het Kanaal Charleroi-Brussel werd tussen 1827 en 1832 aangelegd. Willem I, koning van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden (1815-1830), gaf de opdracht voor de bouw van het kanaal.
  2. Le chantier des gosses (De kinderwerf) van regisseur Jean Harlez is een neorealistische film over de Marollen van de jaren vijftig. Cinema Nova heeft de vergeten parel opnieuw ontdekt.
  3. Villa Bloemenwerf was de eigen zelfgebouwde woning van Henry van de Velde in Ukkel.
  4. La Fonderie in Molenbeek herbergt het centrum voor economische en sociale geschiedenis van het Brussels gewest.
  5. Maison Dandoy gaat prat op een geschiedenis van 185 jaar. De koekjesfabriek was oorspronkelijk gevestigd op de Grasmarkt en verhuisde in 1858 naar een huis uit de 17e eeuw in de Boterstraat.
  6. Schiftingsvraag: Het eerste doelpunt in Anderlecht- Club Brugge viel in de 39ste minuut. Aleksandar Mitrovic scoorde. De wedstrijd eindigde op 2-0.

De winnares wordt vandaag op de hoogte gebracht. Ze wint een waardebon van 30 euro voor Take Eat Easy. Proficiat!

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.