Categorieën
Kwistig

Kwistig 25: de oplossingen

Op 12 mei presenteerden we de vijfentwintigste ronde van onze quizrubriek Kwistig. Vandaag maken we de antwoorden bekend.

  1. GAIA staat voor Global Action in the Interest of Animals.
  2. Jan Decorte studeerde in 1972 af aan het Rits met een scriptie over Macbeth van William Shakespeare. Als theatermaker vertaalt en bewerkt hij werken van Shakespeare, Goethe, Ibsen, Tsjechov en vele anderen. Zijn laatste voorstelling was Shylock, naar het personage uit The Merchant of Venice.
  3. Patissier en chocolatier Herman Van Dender heeft een culinaire reputatie die tot ver buiten Brussel en de landsgrenzen reikt.
  4. De inwoners van Sint-Gillis staan bekend als koolkappers. De Orde van de Kuulkappers is een lokaal folkloristisch genootschap.
  5. Jeugdhuis Maison des Jeunes DAR opende in mei zijn deuren.
  6. Schiftingsvraag: De winnaar van de 20 km van Brussel was de Keniaan Gilbert Kipruto Kirwa (29). Hij liep een tijd van 59’05”. De wedstrijd werd helaas overschaduwd door het overlijden van een loper, Le Soir-journalist Olivier Croughs.

De winnares wordt vandaag op de hoogte gebracht. Ze wint een geplastificeerde wereldkaart, ter waarde van 27,90 euro, aangeboden door reisboekhandel Anticyclone des Açores in de Wolvengracht 34. Proficiat!

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.