Categorieën
Brussel-Stad Wonen in Brussel

Zwerfvuil bij Anneessens

Mario Knip kampt al geruime tijd met het probleem van zwerfvuil op de hoek van de Bogaardenstraat en de Van Helmontstaat vlak bij Anneessens. Hij schreef een brief naar Net Brussel, die we hieronder publiceren.

foto van Mario Knip.

Geachte,

Graag wil ik langs deze weg mijn ongenoegen uitspreken over het zwerfvuil dat zoals het lijkt permanent aanwezig is op de hoek Rue des Bogards en Rue Van Helmont. Ik woon daar recht tegenover en elke dag ligt daar zwerfvuil, een doorn in het oog maar ook zeer frustrerend voor de bewoners en natuurlijk uw dienst zwerfvuil.

Wij als bewoners bellen telkens weer als er iets ligt en het wordt dan ook prompt opgeruimd, maar op een of andere manier is dat hoekje van Rue des Bogards en de Van Helmontstraat een favoriet voor personen die zwerfvuil willen dumpen

Aangezien dit een probleem is dat zich niet vanzelf oplost, wil ik graag verzoeken of er niet naar een permanente oplossing gezocht kan worden.

Als eerste denk ik dat deze plek opgenomen moet worden in de vaste route die de dienst zwerfvuil maakt door de stad. Er ligt hier namelijk elke dag vuil, en op deze manier is het niet nodig dat de bewoners telkens de dienst zwerfvuil moeten bellen.

Daarnaast zou er wellicht een camera geplaatst kunnen worden om het probleem bij de wortel aan te pakken, namelijk de mensen die hier rommel plaatsen.

Als laatste denk ik ook dat de conciërge die het huisvuil van het gebouw waarvan de garage zich bevindt in de Van Helmontstraat (waarvan de stad Brussel de eigenaar is) zich beter houdt aan de ophaalagenda. Er worden nu namelijk, zoals u kunt zien, ook plastic flessen op de verkeerde dagen buiten gezet. Ter informatie, de linker garagedeur geeft toegang tot het algemene verzamelpunt huisvuil voor het gehele gebouw. De beheerder van het gebouw brengt het huisvuil vanuit de garage naar de straat.

Ik hoop dat wij, samen met u, de properheid van de plek kunnen verbeteren.

Met vriendelijke groet

Mario Knip

Share