Categorieën
blog.bxl

Blog.bxl: The Ride Life

De Brusselse blogosfeer is als een huis met vele kamers. In de rubriek blog.bxl wandelen we door de verschillende vertrekken. Vandaag werpen we een blik op The Ride Life, een visueel aantrekkelijke en inhoudelijk overtuigende videoblog waarin boeiende Brusselaars al fietsend hun favoriete plekjes in de stad tonen.

Sinds september 2013 verschijnt er maandelijks een nieuw filmpje op The Ride Life. Jonge, dynamische Brusselaars, vooral actief in media en communicatie, stappen op de fiets en vertellen in het Nederlands of het Frans over adresjes waar ze hun hart aan verpand hebben, van een hippe koffiebar tot een verborgen park, van een prachtig zwembad tot een inspirerende platenzaak. Mensen als Chloé Roose (Brussel’s Kitchen), Bram Van de Velde (FM Brussel), Kwinten Lambrecht (Lambyk) en Benedicte Swennen (Cycle Chic) doorkruisen het hele gewest en hebben het over zichzelf, het leven in de stad en de fiets als vervoermiddel. De begeleidende tekst is in het Engels.

De initiatiefnemers van de website zijn Bert Sap (25) en Camille Pollie (24). Ze studeerden allebei in Brussel: hij audiovisuele vormgeving aan Narafi, zij radio en tv aan het RITS. Ze zijn gestart met The Ride Life omdat fietsen is wat ze misten in Brussel. Er wordt amper gebruik van gemaakt, terwijl het een goedkoop en gemakkelijk opbergbaar vervoermiddel is. Het leek hen daarom een goed idee om leuke plekjes in de hoofdstad met de fiets te bezoeken. Ze doen daarover elke maand een beroep op locals, stuk voor stuk kleine poëten die hen op sleeptouw nemen en laten zien wat hun Brussel is.

Bert vergelijkt Brussel graag met “een mooie roos die blaadje voor blaadje haar troeven laat zien, maar waaraan je je ook af en toe eens prikt”. In de zeven jaar dat ze er wonen, hebben ze de stad al zien evolueren. Brussel is een plek waar nog veel kan. Hun liefde voor de stad is oprecht: “We hebben allebei geen zittend gat. In Brussel is op elke hoek wel iets te doen en er valt zo veel te ontdekken.”

In de toekomst willen ze blijven doen wat ze graag doen: positieve digitale projecten die een link hebben met de echte wereld. The Ride Life zien ze niet als een eindpunt, maar eerder als een start van toffe projecten waarbij ze al even toffe mensen ontmoeten. Camille is tevreden over de respons: “Tegenwoordig wordt onze oranje fiets al af en toe herkend op café en dat is top! Dat betekent dat het leeft.”

The Ride Life is ook actief op Facebook. De pagina heeft momenteel 520 fans.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.