Categorieën
Kwistig

Kwistig 27: de oplossingen

Op 27 augustus presenteerden we de zevenentwintigste ronde van onze quizrubriek Kwistig. Vandaag maken we de antwoorden bekend.

  1. Jean-Paul Edmonds-Alt ontwierp het logo van de MIVB, dat in 1976 geïntroduceerd werd. Het logo is een in een ‘m’ geplooid lint met een derde been dat breder is dan de rest van het lint. Het oorspronkelijk logo bevatte volgens Brussel Deze Week nog een pijl, maar die is er om onduidelijke redenen afgevallen.
  2. Constantin Meunier weerspiegelde in zijn schilderijen en sculpturen de industriële, sociale en politieke ontwikkelingen in België op het eind van de 19de eeuw. Vanaf 20 september loopt er een expo over hem in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten.
  3. Het Josaphatpark in Schaarbeek is genoemd naar de Josaphatvallei in het Heilige Land.
  4. De wijk Ma Campagne ligt op het kruispunt van de Waterloose en de Charleroisesteenweg en de Brugmannlaan.
  5. De els staat op het wapenschild van Elsene.
  6. Schiftingsvraag: Justin Gatlin won de 100 m op de Memorial Van Damme in de snelste tijd van het jaar: 9.77.

De drie winnaars worden op de hoogte gebracht. Ze winnen elk een duoticket voor de muziektheatervoorstelling WaanVlucht! op 21 september in en om het Kaaitheater. Proficiat!

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.