Categorieën
Kwistig

Kwistig in oktober

Ook in oktober pakken we opnieuw uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Vijf vragen en een schiftingsvraag wachten op een antwoord. Lichten uit, spots aan, en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een van de drie vrijkaarten voor Bozar Night op 10 november 2014.

  1. Welke naar een toenmalige Brusselse club genoemde gitaargroep scoorde in 1960 een instanthit met Kili Watch? De vrolijke, betekenisloze song was naar verluidt een adaptatie van een indianenliedje dat de bassist bij de scouts geleerd had. Platenbaas Jean Kluger geldt als de ontdekker van de groep.
  2. Wie is de beeldhouwer van het reliëf der menselijke driften dat zich in een speciaal daarvoor ontworpen paviljoen in het Jubelpark bevindt? Ook de Brabofontein op de Grote Markt in Antwerpen is van zijn hand.
  3. In welke Brusselse gemeente woont Didier Reynders, het enige lid van de nieuwe federale regering dat in het Brussels Gewest verkozen is?
  4. Welke grote boekhandel aan de Kunstlaan vierde in 2013 zijn 30-jarig bestaan? Je kunt er gezellig iets drinken terwijl je boeken doorbladert. Vooral het Frans- en Engelstalige aanbod is indrukwekkend.
  5. Deze in Etterbeek geboren professor emeritus aan de ULB kreeg als eerste Belg de Nobelprijs Fysica voor zijn onderzoek naar het Higgs-Bosondeeltje. Het schepencollege van Elsene wil een straat naar hem vernoemen op de universiteitscampus Oefenplein, maar de professor distantieert zich van het vastgoedproject en weigert de eer. Zijn naam graag.
  6. Schiftingsvraag: Op zondag 26 oktober speelt Union Saint-Gilloise thuis tegen de Waals-Brabantse club Royal Wallonia Walhain CG. Wat zal de einduitslag van deze match zijn? USG staat na elf speeldagen op de vijde plaats in derde klasse B.

Wie de juiste antwoorden gevonden heeft, stuurt een mail met als titel ‘kwistig oktober′ naar BrusselBlogt. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot zaterdag 25 oktober, om 18 u. De jury kiest de winnaars op basis van de antwoorden op de reguliere vragen en de schiftingsvraag. Bij een ex aequo komt er een onschuldige hand aan te pas.

De prijzenpot bestaat ditmaal uit drie vrijkaarten voor Bozar Night op 10 november 2014. Een nacht lang leef je op het ritme van de elektronische muziek. Je kunt er kennismaken met een waaier aan artiesten en tot in de late uurtjes een tentoonstelling meepikken. In de Victor Horta Hal prijkt de video-installatie Rubens-Metamorphoses van Ingrid von Wantoch Rekowski.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.