Categorieën
Shopping Wat als? Wonen in Brussel

WAT ALS… je het echt wilt zeggen met bloemen?

‘Zeg het met bloemen’ klinkt even cliché als een smaakloze Hollandse schlager-hit. Een bloemetje geven kan soms wonderen verrichten en dient even goed als een klein gebaar. Dus WAT ALS je het echt wilt zeggen met bloemen? Waar kan je in Brussel heen?

Net zoals met eender welk product zijn er veel nuances in de floristenkeuze. Je kan je tevreden stellen met een ruikertje van een stationwinkeltje of je kan op zoek naar een bloemenkunstenaar met een eigen ontwikkelde visie op floraal design. Laten we een gooi doen en wat adresjes oplijsten waar je terecht kan. Boutieksjiek,  gewoontjes of er ergens tussen in.

Misschien één van Brussels oudste bloemenzaken is Bloemen Jettie. Gelegen in de Lakensestraat 138, vlakbij de KVS bieden ze een mooie variëteit aan planten en boeketten. Prijzen zitten goed. De voorkant oogt vrij klein, maar de moderne ruimte loopt diep door naar achteren. In het atelier kan je een boeket laten samenstellen. Nederlands is géén probleem en ze hebben zelfs een leveringsdienst! Let wel: in het weekend zijn ze gesloten.

Meer info: www.jettie.be

Iets hipper, maar wel innemend is Flower @ttitude. De stoep voor de winkel in de Dansaertstraat is een groene oase met commerciële seizoensplanten. Binnenin de boetiek is de aanpak iets strakker en hedendaagser. Originele bloemen en potplanten. Je merkt dat de bloemist ervaring heeft en aan een paar woorden genoeg heeft om te weten welk boeket hij moet samenstellen.Dit is het exacte adres: Antoine Dansaertstraat 127, 1000 Brussel
Meer info: www.flowerattitude.be

In de categorie goedkoop hebben we eigenlijk maar één aanrader: de Zuidmarkt. Eén keer per week, op zondagmorgen, wordt een deel van de omgeving rondom het Zuidstation omgebouwd tot een bloemen en plantenjungle. Het is er nauw navigeren tussen cactussen, klim- en hangplanten,… Een tijdelijke groene oase! Er zijn altijd een aantal marktkramen waar boeketten samengesteld kunnen worden. Als het snel moet gaan kan je ook een prefab boeketje kopen. Het aantal bloemen zijn royaal, prijzen zijn zacht.

Daniel Ost is meester in de bloemsierkunst. Een topper zonder weerga en waarschijnlijk vrijuit de duurste uit het lijstje. Alleen al de vitrine van het pand in de Koningsstraat is iconisch. Ga zien, ga ruiken!

Meer info: www.danielost.be

En we eindigen met en S.O.S.-adresje. Wat als je op zaterdagavond om 19u beseft dat jij diegene was die de bloemen moest meebrengen naar het feestje? Wel, dan is Katia & Vonny in het Zuidstation een goeie optie. Het aanbod is eerder commercieel te noemen. Maar als je zoekt kan je wel nog iets verfijnd vinden.

Meer info: https://plus.google.com/103593435778197294521/about

Maak andere Brusselaars gelukkig, dus weet jij nog betere of andere plekken, deel ze!

Er komen nog WAT ALS artikeltjes! Zit je met een banale, maar toch belangrijke vraag: stel ze ons! Dit was het vorige artikeltje in de reeks: http://www.brusselblogt.be/2014/09/16/wat-als.html

Share