Categorieën
Kwistig

Kwistig 32: de oplossingen

Op 21 januari presenteerden we de tweeëndertigste ronde van onze quizrubriek Kwistig. Vandaag maken we de antwoorden bekend.

  1. Kristiaan Borret maakte de overstap van de sinjorenstad naar de hoofdstad. TvBrussel sprak met de nieuwe Brusselse bouwmeester: “Ik ken het terrein en ben heel erg blij dat ik mij nu kan  inzetten voor mijn eigen stad.”
  2. Een dubbele lift om geen andere klanten tegen te komen, een open badkamer, suggestieve decoratie en spiegels aan de randen van de badkuip. Le Berger was lange tijd het bekendste rendez-voushotel van Brussel.
  3. De Stomme van Portici (La Muette de Portici) is een opera van de Franse componist Daniel François Esprit Auber (1782-1871).
  4. Hergé gebruikte voor zijn pseudoniem de initialen van zijn naam Remi Georges (RG) .
  5. Kasteel Hertoginnedal en het Rood-Klooster bevinden zich in Oudergem.
  6. Union Saint Gilloise – RFC Union La Calamine (Kelmis) eindigde op 2-1.

De winnares is op de hoogte gebracht. Ze wint een waardebon van 25 euro voor Bioshop Brussel (Den Teepot) in de Kartuizersstraat 66.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.