Categorieën
Brussel Actua People & Lifestyle Shopping

10 om te zien, proeven & ruiken op Salon du Chocolat

Nog tot vanavond – zondag 8 februari – kan men in Paleis 1 op de Heizel smullen van Salon du Chocolat. Onze top 10 van deze heerlijke beurs vindt u hier.

1. Chocolate everywhere!

Het beste aan een beurs als deze is uiteraard de alomtegenwoordigheid van onze Belgische trots, de chocolade. En voor wie het zou betwijfelen: je spendeert gemakkelijk een aantal uren in dit walhalla van vloeibaar goud zonder je ook maar een minuut te vervelen. Om het met een cliché te zeggen: een waar feest voor de zintuigen!

2. Baru

Niet alleen sympathieke mensen, die Limburgers, ze weten ook nog eens uitstekende chocolade in hippe verpakkingen op de markt te brengen. Aanrader: hun marshmallows van zwarte chocolade met rode bessen – a chocolate wrapped cloud!

3. Neuhaus

Veruit de grootste stand op het salon is voorbehouden voor een van de meest bekende merken: het gerenommeerde Neuhaus. De chocoladegigant viert dit jaar de 100ste verjaardag van de “ballotin”, hun allereerste luxeverpakking, en biedt hun fans een blik achter de schermen én een reis terug in de tijd. De bekende Corné van Neuhaus, nog steeds een van hun absolute bestsellers, wordt live bereid en bezoekers kunnen zich voor de prijs van een foto opdirken als een lid van de beau monde uit de vroege 20ste eeuw.

4. De verlichting van Leonidas

Oké, Leonidas is en blijft een van de topmerken maar wat ons hart even sneller liet slaan, is hun … verlichting. Elke liefhebber van – Belgisch – design en chocolade zal hier toch wel even van opkijken!

5. Didier Reynders @ Godiva

We hebben het bewijs: iedere Belg heeft naast een baksteen ook een goeie dosis cacao in de maag, zo ook onze huidige minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders. Die geschenkmand van Godiva zou natuurlijk niemand weigeren.

6. Chocolade tatoeages

Volledig onschuldig maar uiterst verslavend, deze zeemzoete chocolade tattoo’s. From Belgium with love!

7. Hofleverancier Van Dender

Tot vanmorgen nobele onbekenden maar hofleverancier Van Dender is zonder twijfel onze ontdekking van de dag. Dit merk, opgericht door een passioneel duo van broer & zus, maakt nog steeds haar eigen chocolade en wordt in Japan tot de wereldtop gerekend. Ontdekken die handel!

8. Chocolade massages en zeepjes

Sugar rush, anyone? Wie een beetje overspannen wordt van al dat lekkers, kan terecht op een massagestand waar men met – uiteraard – chocoladeproducten terug bij zinnen wordt gebracht. Waarschuwing: niet gebruiken indien in het bezit van een huisdier. De reactie bij thuiskomst kan hilarisch zijn.

9. Old school French style

Pralines zijn en blijven een typisch Belgisch iets maar bij het zien van de creaties van enkele Franse merken in hun typisch verfijnde stijl, slaat ons nostalgisch hart toch enkele tellen over. Audrey Hepburn would approve!

10. Fashion & Art

Helaas, niet alles op de beurs is eetbaar maar hun visuele schoonheid maakt veel goed. Kunst en mode krijgt ook haar deel van de aandacht en dat leidt, zoals verwacht, tot enkele knappe ontwerpen. Fashionistas en foodies kunnen er om 17u hun ogen uitkijken tijdens een heuse modeshow.

Meer info: Salon du Chocolat

Share