Categorieën
Mobiliteit

Brussel in cirkels

Brussel heeft een van de grootste tramnetten van Europa. Maar het bekende metro- en chronoplan van de MIVB legt vooral de focus op de metro. Die brengt u immers eenvoudig, snel en comfortabel op uw bestemming. Enkel spijtig dat de metro een groot deel van het gewest niet bedient. Het volledige netplan is dan weer erg onoverzichtelijk. Daarom zet de MIVB in op digitaal. Ze lanceert binnenkort een nieuwe interactieve versie van haar netplan. Die nieuwe toepassing zou het plan dynamischer, makkelijker te gebruiken en duidelijker moeten maken. Bovendien krijg je via één enkele klik de dienstregeling van de geselecteerde lijnen te zien. Je opmerkingen over het plan zijn nog steeds welkom.

Het kan echter ook anders. Mathieu Simonson van de Schaarbeekse blog La cité des ânes / Ezelstad ging te rade bij de Britse psycholoog en cartograaf dr. Maxwell J. Roberts van de Universiteit van Essex. Hij ontwierp in 2013 een plattegrond voor het Brusselse openbaar vervoer door gebruik te maken van rechte lijnen en concentrische cirkels. “Tram en metro in perfecte harmonie,” becommentarieerde hij het plan. De volledige versie vind je op de site van Ezelstad. Wat zou de MIVB ervan denken?

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.