Categorieën
People & Lifestyle Resto, Café & Uitgaan

Veggie lunch op het Katelijneplein

Na 21 jaar vlees en vis opzij te laten liggen, vind ik dat ik me wel een ‘volwassen vegetariër’ mag noemen. Eentje die in centrum Brussel woont, in de Kaaienwijk. Keuze genoeg aan lekkere adresjes zou men denken. Maar als kieskeurige veggie met een vleeseter als lief is het niet altijd gemakkelijk om een goed compromis te vinden. Onze vriendenkring is ook nogal ‘gemengd’ (vegetariërs en vleeseters) dus eten we liefst ergens waarbij beide partijen aan hun trekken komen.

Een zonnige middag op het Katelijneplein is zo’n moment waarop ik soms overweeg al mijn principes maar overboord te gooien. Ik ben altijd een beetje jaloers op mensen die gaan aperitieven bij de Noordzee, the place to be. Het is daar altijd zo’n gezellige drukte en de ideale locatie voor een zonnige middag. Als mijn vriend daar een garnaalkroket eet, sta ik er wat verweesd bij, met een glaasje cava als troost. Daar hebben ze namelijk alleen visgerechtjes en dat eet ik niet.

Maar mijn gebeden zijn verhoord! De Loving Hut express staat elke woensdagmiddag tegenover de Noordzee. Een mooie aanvulling op de biomarkt daar. Want dit kraampje biedt allerlei vegan en biologisch lekkers. En je kan het ter plaatse eten aan de bartafeltjes of meenemen.

Een vorige keer probeerde ik al de vegaburger. Daardoor werd ik niet van m’n sokken geblazen moet ik toegeven. Het broodje vond ik te dik en de burger (soja denk ik) leek te hard op vlees qua structuur (daar is dus die kieskeurigheid). De tartaarsaus vond ik ook wat te dik en te flauw van smaak.

Vandaag probeerde ik de spaghetti vegano. De mediumportie van 7€ was meer dan genoeg. Verwacht geen Italiaanse gastronomische verwennerij, maar in de categorie ‘Belgische caféspaghetti’ is deze zeker goedgekeurd. De saus was rijkelijk gevuld met worteltjes, courgette en veggiegehakt. Hij was dik genoeg want ik haat het als het zo lopend is dat het ook wel als soep aan de man gebracht kan worden. Voor mij mocht het wat zouter maar de vegan kaas erop was best smaakvol.

De zon schijnt, het verlengde weekend begint èn ik heb lekker op het Katelijneplein geluncht. Daar wordt toch elk mens vrolijk van!

Katrien Vriens.

Meer info over de Loving Hut Express: https://www.facebook.com/pages/VivaVega-Loving-Hut-Express/210333269031713

 

 

Share