Categorieën
Resto, Café & Uitgaan

Bij Mémé is het goed

In de winkel ernaast komt de liefhebber van latex en leder, seksspeeltjes en sm-accessoires aan zijn trekken. Bij Mémé Café moet je zijn voor andere genoegens: een eenvoudige doch voedzame lunch. Vegetarisch, biologisch en glutenvrij, maar vooral boordevol smaak en met liefde klaargemaakt.

Alain komt uit Australië. Vorig jaar opende hij vlak bij Sint-Goriks een piepklein restaurantje. Hij biedt er lichte en gezonde vegetarische gerechten aan: pompoensoep, wraps met humus of gegrilde groenten, quinoa- of linzenslaatjes, muffins zonder suiker en eieren, cappuccino of groene thee. Hij houdt het graag simpel, want hij gaat uit van de kracht van goeie ingrediënten en seizoensproducten: “Wie houdt er in hemelsnaam niet van verse avocado?”

Zijn gasten ontvangt hij met een ontwapenende glimlach. Ook als zijn voorraad beperkt is, tovert hij iets lekkers op je bord. De inrichting is huiselijk charmant. Je wordt er blij van. De grootmoeder van Alain, naar wie het restaurant genoemd is, kijkt goedkeurend toe. Waren er maar meer van zulke hartverwarmende adresjes!

Mémé Café, Rijkeklarenstraat 17, 1000 Brussel, open van dinsdag tot zaterdag, van 9.30 u tot 18.30 u, zondag enkel open voor brunch op reservatie, telefoon: +32 494 25 26 34.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.