Categorieën
Brussel-Stad BrusselBlogt.be Elsene Resto, Café & Uitgaan

Jazzmarathon: 7 snelle (veggie) happen langs het parcours.

Straks start de jazzmarathon weer. Tijdens je parcours wil je natuurlijk ook snel een lekkere hap.  Als je net zoals ik met een gemengd  gezelschap van omnivoren en vegetariërs op stap gaat en je eerst nog alle kaarten moet screenen op al dan niet veggie-aanbod, is de kans groot dat die snelle hap een marathonzoektocht naar iets lekkers wordt. Daarom hier 7 snelle happen in de buurt van de openluchtconcerten van de jazzmarathon: veggie- en meatproof.

Rond het Sint Katelijneplein:


1. Makisu

Mijn favoriet! Bij de meeste sushibars vind je als veggie  slechts 1 soort maki: een rijstrolletje met avocado of komkommer en that’s it. Bij Makisu kan je zelf je maki samenstellen. Dus je kan de vis gewoon skippen! Als je niet kan kiezen, zijn er ook vaste recepten waaronder één vegetarisch. De Buddharoll: erg lekker met yam tempura (een gefrituurde zoete aardappel in een deegje), avocado en groene asperges. Ook de edamameboontjes (sojaboontjes uit de peul) zijn een lekker bijgerechtje of aperitiefje.

Als je maki’s te klein en te fijn vindt, kies dan een donburi. Een kom rijst met een lekker sausje en vis, kip of groenten. De vegetarische donburi bevat dezelfde ingrediënten als de buddharoll. Zelfs de medium was véél. Dus voor mensen met grote honger.

Het kan er soms wel erg druk zijn, maar het gaat best snel. Of neem je bestelling  als het mooi weer is gewoon mee naar buiten en geniet van de concerten met een doosje maki op je schoot.

Vlaamsesteenweg 6     http://www.makisu.be

2. Ellisburger

Wie van hamburgers houdt, kan hier met veel geluk op het terras een plaatsje vinden en tegelijk naar de concerten luisteren.  Deze keten met ‘gourmetburgers’ biedt  voor elk wat wils. Rundsvlees, kip, zalm,… en ook voor de veggies 2 opties: een klassieke sojaburger of een portobelloburger. Die laatste vind ik de beste:  een broodje met een portobellopaddenstoel, geitenkaas, gegrilde groenten en lekkere dragonmayonaise. Ook de frietjes zijn hier lekker.

Sint-Katelijneplein 4      http://www.ellisgourmetburger.com

 

In de buurt van de  Grote Markt:

3. Bia Mara

Deze leuke fish&chipsbar zit altijd goed vol. De ‘chips’, dikke frieten met lekker kruidenzout op, zijn dan ook superlekker! Natuurlijk is vis hier de hoofdzaak, maar toch wel attent dat ze ook een veggie optie hebben. Dan kunnen we mee hip doen met onze vrienden. Hier krijg je gefrituurde risottoballen met mozzarella. Lekker, maar wel een beetje eentonig van smaak na 3 van die dikke ballen. Je kan er wel een sidedish bij nemen om toch wat afwisseling te hebben, mijn favoriet is de minty mushy peas. De wakame (soort zeewier) & sprout pickle heb ik ook eens geprobeerd maar dat was niet zo mijn ding.  Het is hier soms wat aanschuiven om een zitplaatsje te bemachtigen, maar de bediening gaat wel vrij snel. Er is ook een terrasje. De kans dat je nadien liever in je zetel ploft is ook wel bestaande, de porties zijn vrij groot en zwaar.

Kiekenmarkt 41    http://www.biamara.com

 

4. Asia Grill

Een beetje verder richting de cafeetjes aan Fontainas. Op Kolenmarkt 98 kan je lekker, goedkoop en snel een Aziatisch gerechtje eten bij Asia Grill. Eigenlijk is alleen de chop Choy en riz of nouilles sautées aux légumes vegetarisch. Maar dan heb je voor 5€ wel een lekker bord vol. Het is eerder een take away zaakje  maar je kan er ook zitten. Er staan enkele tafeltjes, een koeltoog en een ijskast met frisdrank of bier. Op mooie dagen staat er een terrasje buiten. Let op: gesloten op zondag. Andere dagen open van 12:00-14:30 en 18:00-23:00.

 

5. In de buurt van de Zavel: Al Jannah

Niet echt op de Zavel maar toch op wandelafstand, vlakbij de Kapellekerk, vind je een lekkere Libanese zaak. Je kan een assiette végétarienne nemen om vanalles wat te proeven of  zelf een keuze maken uit de heerlijke koude en warme mezze. Er zijn verschillende vegetarische opties. De moudardara (linzen met rijst) en halloumibroodjes zijn heerlijk.

blaesstraat 59     http://aljannah.be/

 

6. Aan het Fernand Cocq plein: L’Amour Fou

Deze gezellige bar aan het Fernand Cocqplein is bekend voor zijn hamburgers en cocktails. De naam verklapt het al: ‘Popeye’ is de enige vegetarische maar erg lekkere spinazieburger. Als je geen zin hebt in een burger is de ‘sombrero’ ook een vegetarische Mexicaanse salade met quesadilla en nacho’s . Die kan je trouwens ook apart als voorgerecht bestellen. Als je moet wachten op een tafeltje, kan je een cocktail drinken in de bijhorende bar ernaast.

Elsensesteenweg 183, Elsene      http://www.lamourfou.be

 

7. Rond het Luxemburgplein: Star of Asia

Het Luxemburgplein vind ik een moeilijke. Er zijn wel veel eetgelegenheden maar veel zijn in het weekend gesloten. Als je voor pubfood gaat kan je een veggieburger eten in sportsbar Fatboys of Ketje. Aan de overkant zijn enkele brasserieën waar je een vegetarische lasagna, pasta  of salade kan eten. Wil je het wat exotischer, dan biedt de Indische keuken je soelaas. Om de hoek in de Trierstraat vind je Star of Asia met de gangbare  curry’s en dus ook een 10-tal vegetarische gerechten. Wat prijzig maar de Palak Paneer (spinazie met kaas) met naanbrood vond ik lekker en net pikant genoeg. Ook om af te halen.

Trierstraat 8, Elsene    http://www.starofasia.eu

 

Smakelijk en geniet vooral van de muziek!

 

 

 

Share