Categorieën
blog.bxl

Blog.bxl: Non peut-être

De Brusselse blogosfeer is als een huis met vele kamers. In de rubriek blog.bxl wandelen we door de verschillende vertrekken. Vandaag werpen we een blik op Non-peut-être, een Facebookpagina met een simpel, maar geniaal concept: een dagelijks lijstje van vijf Brusselse tips rond een welbepaald thema. 6.286 fans can’t be wrong. We onthullen de namen van de makers.

Welke restaurantjes zijn het ontdekken waard in de Kasteleinswijk in Elsene? Welke creatieve workshops kunnen mijn kinderen bezoeken in de zomervakantie? In welke winkels kan ik terecht voor kookgerei en decoratiespullen? Wat zijn de meest romantische plekjes in Brussel? Waar kan ik tennis spelen? Wat is er dit weekend te beleven? Op deze en andere vragen geeft Non Peut-être sinds januari 2014 het antwoord. De lijstjes zijn subjectief, maar er spreekt kennis van zaken en een onverzadigbare nieuwsgierigheid uit. Enkel op zondag (“Dan slapen we de hele dag.”) en maandag (“We haten het om die dag vroeg te moeten opstaan.”) verschijnt er geen lijstje, enkel een foto.

Op de blogpagina noemen de makers zichzelf mysterieus ‘A Blond and a Brunette in Brussels’. We vroegen en kregen meer uitleg. Mary uit Sint-Gillis en Jenny uit Elsene zijn onafscheidelijke vriendinnen. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun bachelor Communicatiewetenschappen. Mary komt uit Luik en woont sinds 2006 in de hoofdstad, Jenny is een geboren zinneke. Ze houden ervan samen te shoppen, thee te drinken en bars en restaurants te bezoeken. Van de blog kunnen ze helaas niet leven. Mary werkt als accountmanager voor een reclamebureau en Jenny als freelancer in kunstmanagement.

De naam van de blog verwijst naar een grappige Brusselse uitdrukking, die meestal aan het einde van een zin gebruikt wordt. Non peut-être?! betekent ja zeker. “Wij spreken het uit als “Non peutétrrrrrrre”, wat echt lelijk klinkt uit de mond van een dame.” De selectie van de adresjes vinden ze gemakkelijk omdat er zo veel keuze is in Brussel, maar ook moeilijk omdat ze altijd wel een plekje vergeten. Gelukkig vullen de lezers het lijstje vaak aan met hun suggesties. In de toekomst hopen Mary en Jenny op nog meer samenwerkingen, uitnodigingen en … lijstjesplezier.

Non-peut-être is ook actief op Instagram.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.