Categorieën
Brussel in Beeld Sint-Gillis

Word jij Buurt Correspondent de Quartier?

In de Nederlandstalige bibliotheek van Sint-Gillis kan je de hele zomer lang komen kijken naar de tentoonstelling “1060 Faces” en er een exemplaar van de gelijknamige krant meenemen.

De krant en de tentoonstelling zijn de vrucht van de fotografie- en schrijfreeks van Buurt Correspondent de Quartier, een project waarmee inwoners van Sint-Gillis en betrokkenen verslag uitbrengen over hun buurt.

Foto "Fortstraat" uit de reeks "Ik laat mij graag verrassen" van Oda Van Neygen.
Foto "Fortstraat" uit de reeks "Ik laat mij graag verrassen" van Oda Van Neygen.

Een groep van gemotiveerde fotografen en schrijvers ging de voorbije maanden op stap in Sint-Gillis. Zij brachten elk op hun eigen creatieve manier Sint-Gillis en haar inwoners in beeld.

De foto’s worden tot maandag 31 augustus 2015 tentoongesteld in de bibliotheek, Emile Feronstraat 173, 1060 Sint-Gillis. Tijdens het opendeurweekeinde van gemeenschapscentrum De Pianofabriek zijn de foto’s daarna nog te zien op zaterdag 19 en zondag 20 september 2015.

OPROEP
Word jij Buurt Correspondent de Quartier?

Schrijf je graag? Maak je graag foto’s? Spreekt het je aan om mee te werken en artiesten te interviewen, een straatfeest in beeld te brengen, reportages en portretten van Sint-Gillisenaren te maken?

Kom naar de maandelijkse redactievergaderingen waarop alle reporters en fotografen samenkomen om elkaar te ontmoeten. De eerste redactievergadering is gepland op woensdag 26 augustus om 19.00 uur in gemeenschapscentrum De Pianofabriek. Elke deelnemer kan ook rekenen op een persoonlijke professionele coaching door een meter of peter, met name professionele journalisten, fotografen, schrijvers…

Wil je meedoen? Contacteer dan Germana De Bock van de Nederlandstalige openbare bibliotheek van Sint-Gillis (tel. 02 533 98 65), of Philip Meersman van gemeenschapscentrum De Pianofabriek (tel. 02 541 01 70).

Share

Door Patrick

Voorouders in West-Vlaanderen en de Kempen. In 1968 geboren in Wilrijk (Antwerpen). Woont sinds midden 2001 in Brussel en werkt er sinds 2002. Woonde tot eind 2013 in Laken, sindsdien in Sint-Jans-Molenbeek. Vindt Brussel een moeilijk lief, maar houdt toch vooral van de schoonheid, de meertaligheid en de diversiteit van het gewest. Ondersteunt beroepshalve de Nederlandstalige openbare bibliotheken in Brussel.