Categorieën
Kwistig

Kwistig in juli

Ook in juli pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Lichten uit, spots aan en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een uniek fijnproeverspakket van een fles heerlijke calvados en een fles biologisch appelsap, aangeboden door Les Vergers de l’Empereur. De appels worden geteeld op het slagveld van Waterloo, naast het toenmalige hoofdkwartier van keizer Napoleon.

  1. Op de achtergevel van welk Vlaams cultuurhuis staat de inscriptie ‘Magasins de l’Artillerie et du Génie’? De opslagplaats Nevois, genoemd naar zijn architect, diende in de negentiende eeuw als arsenaal van de grondtroepenmacht.
  2. Denys Van Elewyck en Samuel Languy zijn de oprichters van de artisanale brouwerij En Stoemelings in de Marollen. Hoe heet het eerste bier dat ze lanceren? Het is naar eigen zeggen een toegankelijke, goed gebalanceerde Belgische tripel met een alcoholpercentage van 7,5% en banaantoetsen.
  3. Hoe heet de hoofdredactrice van Brussel Deze Week die brutaal ontslagen werd omdat ze te weinige managementtechnische capaciteiten zou hebben?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig juli′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot woensdag 15 juli, om 12 u. Uit de inzendingen met de juiste antwoorden kiest de jury een winnaar.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.