Categorieën
Duurzaamheid Onderwijs

Een dienst voor de samenleving

Ben je tussen 18 en 25 en heb je zin om jezelf nuttig te maken en tijd te nemen voor je toekomstplannen? Dan is de samenlevingsdienst misschien iets voor jou. Een aantal Brusselse organisaties ontvangen je vanaf 7 september met open armen.

Gedurende zes maanden kun je bijvoorbeeld personen met een handicap begeleiden, vrijetijdsactiviteiten voor jongeren organiseren, circusworkshops op poten zetten of meehelpen op een kinderboerderij. De gemeenschapsdienst is voltijds. Vormingen en excursies maken deel uit van het programma. Je krijgt een vergoeding van maximaal 300 euro per maand en je vervoerkosten worden terugbetaald. De samenlevingsdienst gaat van start met een vierdaagse, waarin je alle deelnemers en medewerkers leert kennen en je je voorbereidt op de komende maanden.

Enkele Brusselse projecten uit een lange lijst zijn het Foyer in Molenbeek, Resto du Coeur in Laken, het rusthuis van Sint-Joost, het stadslandbouwproject Le début des haricots in Neder-Over-Heembeek en de bioscoop Galeries in Brussel.

Geïnteresseerd? Meer info vind je op de website van het Platform Jongeren voor de Samenleving. Het platform organiseert in zijn kantoren (Hamerstraat 21, 1000 Brussel) infosessies op 20 en 27 augustus, telkens om 16.30 u.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.