Categorieën
blog.bxl

Blog.bxl: A mother in the city

De Brusselse blogosfeer is als een huis met vele kamers. In de rubriek blog.bxl wandelen we door de verschillende vertrekken. Vandaag werpen we een blik op A mother in the city, waarin Caroline, mama van Emma en zwanger van haar tweede kindje, verslag uitbrengt van haar avonturen als jonge moeder in de grootstad.Caroline komt uit Charleroi. Na haar studie verhuisde ze naar de hoofdstad. Ze probeert haar veeleisende en boeiende job als financieel auditor te combineren met een gezinsleven. Ze woont aan het kanaal in Molenbeek, recht tegenover de Walvis, tussen de trendy Dansaertwijk en de drukke en exotische Gentsesteenweg. Haar passies: Fun, Fashion en Food.

Haar afwisselend Frans- en Engelstalige blog startte ze anderhalf jaar geleden omdat ze haar ervaringen en tips als kersverse moeder in Brussel wou delen met vrouwen in dezelfde situatie. Zo schrijft ze over kindvriendelijke lunchadresjes, vertelt ze op badinerende wijze over reizen met kinderen en licht ze haar keuze voor een Nederlandstalige kleuterschool voor haar dochter toe. Ze koestert de reacties van lezers die zich herkennen in haar ervaringen en gevoelens of die blij zijn met haar ideeën voor activiteiten die je kunt doen met kinderen in Brussel. “Dat motiveert me echt om verder te doen.”

In Brussel houdt ze van de diversiteit van de buurten. “Het is precies of elke gemeente haar eigen persoonlijkheid heeft”, zegt ze. Brussel is een hoofdstad op mensenmaat die je te voet kunt doorkruisen. Een stad in beweging ook, een smeltkroes van talen. Waar ze niet van houdt? “Het verkeer tijdens de week. Dat je met de fiets altijd moet klimmen waarheen je ook gaat.”

In de toekomst wil ze op haar blog meer de focus leggen op het leven in de stad en zich niet beperken tot het kindvriendelijke Brussel. Maar aangezien ze een tweede kind verwacht, wil ze ook niet te ambitieus zijn.

A mother in the city is ook actief op Facebook, Twitter en Pinterest.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.