Categorieën
Kwistig

Kwistig in oktober

Ook in oktober pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Lichten uit, spots aan en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken!

Wie weet, win je een van de drie duotickets voor de nieuwe voorstelling van Bloet & de Roovers, Geboeid/Prometheus, op zondag 15 november om 15 u in het Kaaitheater. Jan Decorte schreef een nieuwe tekst op basis van de tragedie van Aischylos en maakt opnieuw gebruik van een ‘kindlijke’ taal en een ‘arme’ enscenering en scenografie. Het theater biedt die namiddag onder de noemer Matinee Kadee ook een workshop voor kinderen en opvang voor de allerkleinsten aan.

  1. Hoe heet de bekende Waalse kok die onlangs een zaak opende in de Vlaamsesteenweg? Zijn tweesterrenrestaurant L’Air du Temps in Éghezée serveert volgens Michelin “originele gerechten die uitblinken in schoonheid en smaak”.
  2. Jaco Van Dormael gooide hoge ogen met zijn nieuwe film Le tout nouveau testament. Welke Brusselse schrijver werkte mee aan het scenario? Hij debuteerde in 2001 met de bekroonde roman Mort d’un parfait bilingue. Hij schreef ook Raymond, de monoloog van Josse De Pauw over het leven van Raymond Goethals. 
  3. Vader Fernand realiseerde de tuinwijken Rad en Moortebeek in Anderlecht en het César de Paepeziekenhuis. Zijn zoon Maxime bouwde de coöperatieve Germinalwijk in Evere en de zetels van de Socialistische Partij en de ACOD-vakbond. Wat is de familienaam van deze dynastie van politiek geëngageerde architecten?
  4. Extra: Wie is voor jou de meest inspirerende Brusselaar van het moment en waarom?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig oktober′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot  maandag 19 oktober, om 12 u. Uit de inzendingen met de juiste antwoorden kiest de jury de winnaars. Bij een ex aequo geeft de extra vraag de doorslag.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.