Categorieën
Kwistig

Kwistig in november

Ook in november pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Lichten uit, spots aan en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een van de drie duotickets voor Muziek voor de overtocht, een voorstelling met literatuur, muziek en beeld, op 1 december in Flagey. Stefan Hertmans leest voor uit eigen werk, waaronder zijn succesroman Oorlog en Terpentijn, Koenraad Tinel schildert en tekent live op podium en Oleg Lysenko speelt bajan, een Russische variant van de knopaccordeon.

  1. Welke business-school opende in 2013 een nieuwe campus in Brussel in het Manhattan Center aan het Rogierplein?
  2. In 2010 opende een halalfastfoodrestaurant zijn deuren in de Wayezstraat in Anderlecht. Intussen telt de keten vier filialen. De specialiteiten zijn hamburgers, wraps, kippenvleugels en milkshakes. Hoe heet deze keten?
  3. In welk Brussels metrostation kun je een muurschildering bewonderen met meer dan 140 figuren uit 22 Kuifje-albums? Hergé tekende zelf de schetsen net voor zijn dood.
  4. Extra: Wat is je favoriete park of groene plekje in Brussel en waarom?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig november′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot zondag 15 november, om 18 u. Uit de inzendingen met de juiste antwoorden kiest de jury de winnaars. Bij een ex aequo geeft de extra vraag de doorslag.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.