Categorieën
blog.bxl

Blog.bxl: On Food and Wine

De Brusselse blogosfeer is als een huis met vele kamers. In de rubriek blog.bxl wandelen we door de verschillende vertrekken. Vandaag werpen we een blik op On Food and Wine, waarin een stel expats al jaren tips deelt om het dagelijkse leven in Brussel smakelijker te maken. Want: “Brussels is a foodie city waiting to be discovered.”

Andreea Gulacsi is geboren in Roemenië, maar woont al ruim 15 jaar in Brussel. Ze kwam er in 1997 om te studeren aan het Engelstalige Vesalius-college, dat verbonden is met de VUB. Sinds 2003 werkt ze voor het Europese Comité voor Normalisatie CEN en zijn elektrotechnische tegenhanger CENELEC. Haar thuis is Sint-Gillis, volgens haar “een bruisende, jonge gemeente, die internationaal is zonder een expat-enclave te zijn”. Ze is bijzonder opgetogen over de talrijke nieuwe restaurants en bars, de vriendelijke inwoners en de lokale voetbalclub.

Samen met haar wederhelft Marc blogt Andreea sinds september 2005 over haar passies. Eten, wijn en bier bleken de ideale instrumenten om nieuwe mensen te leren kennen en de stad te ontdekken. De komst van een zoontje in 2014 betekende gelukkig niet het einde van het blogavontuur. Zo schreef Andreea onlangs lovende recensies over het Thaise restaurant Les Larmes du Tigre en het paddenstoelenparadijs Café des Spores, gaf ze tips voor originele kerstcadeaus voor foodies en deelde ze een recept van de IJslandse kok Dagny Ros: gravlax van rauwe zalm met gin-tonic. Een poos geleden wijdde ze een boeiende reeks aan Belgische specialiteiten zoals mattentaart, speculaas, cuberdon en Luikse stroop.

Andreea is in Brussel tuk op de vele verborgen plekjes en de hoogstaande eet- en drinkadresjes. De ontspannen sfeer draagt voor haar enorm bij tot de levenskwaliteit. Waar ze niet van houdt? “De permanente bouwwerken en het feit dat je zelf op zoek moet gaan naar het culturele aanbod: muziek, films, tentoonstellingen.”

In de toekomst wil ze nog regelmatiger bloggen en meer foto’s posten op Instagram. Ze wil ook nog meer een community creëren waarin ze haar ervaringen over Brussel en België deelt met andere expats en met locals.

On Food and Wine is ook actief op Facebook, Twitter, Instagram en Pinterest.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.