Categorieën
Brussel Actua BrusselBlogt.be Faits divers

Er wordt geschreven in Brussel

 

Het ruist weer heftig in het Brusselse struikgewas. De laatste dagen was onze prachtige hoofdstad niet uit de media weg te slaan. Soms met berichten die ons misschien bang maken: huiszoekingen in het terroristisch milieu, verijdelde aanslagen, economische terugval in de horeca en toeristische sector.

Maar gelukkig ook veel positief nieuws: we maken ons klaar om een nieuw jaar in te zetten. We kijken uit naar nieuwe avonturen in 2016. En ook hierover wordt volop gecommuniceerd. We mailen, twitteren, facebooken,..erop los en bovenal: We hebben de vrijheid om dit te doen! Wat als dit niet meer het geval is?

Wat als onze vrije communicatie door de overheid aan banden zou worden gelegd? Uit angst, controledrang….Wat als je niet meer de mogelijkheid hebt om je te uiten zoals je wil? Daarover heb ik een boek geschreven.

“Dood van een meiklokje” gaat over Lilith, een sterke vrouw die verwikkeld geraakt in een psychologische strijd tussen haar kritische geest en onderwerping aan de overheid.

Lilith Muguet leeft in een wereld waar geen geluid meer mag worden gemaakt. Zelfs spreken is verboden. Mensen leven geïsoleerd van elkaar en sociale contacten vinden plaats in de virtuele ruimte. Nauwlettend wordt deze ruimte door de overheid gecontroleerd. Afwijkend gedrag wordt zwaar bestraft. Lilith bekleedt een vooraanstaande rol in deze samenleving. Zij staat aan het hoofd van het meest gerenommeerde onderzoekscentrum in het rijk, Onyx Research. Maar ze is eenzaam. De enige, minimale vorm van communicatie onderhoudt zij met haar man Nolf.

Nolf ligt echter in een diepe coma. Gelukkig heeft Lilith via technologische ontwikkelingen inzage in Nolfs disfunctionele hersenen. Gaandeweg ontdekt ze hoe haar man, ooit sterk en onafhankelijke, in deze dramatische situatie is beland. En welke (niet altijd even zuivere) rol zijzelf en Onyx daarin hebben gespeeld.

‘Dood van een meiklokje’ is een dystopische roman, die zich afspeelt in een angstaanjagende samenleving die misschien minder ver in de toekomst ligt dan we wel denken.

Het thema houdt me al langer bezig, maar in het licht van de huidige ontwikkelingen wordt mijn verhaal, zonder dat ik het zo bedoeld had, plots zeer actueel.

Voor wie in het boek is geïnteresseerd: het is te koop via

http://yanga.mijnbestseller.nl/books/87373

Neem zeker ook een kijkje op mijn facebookpagina:

http://facebook.com/AmandaBosSchrijft

Let’s all be free to write whatever we feel and keep on doing so!

Prettig eindejaar en op naar een nieuw jaar vol liefde en geluk. GLOW WITH THE FLOW!

 

Liefs,

Amanda

 

Share