Categorieën
Reizen & Toerisme Resto, Café & Uitgaan Shopping Sint-Jans-Molenbeek Wonen in Brussel

Gevonden in Molenbeek

Reclamebureau Publicis in de Antwerpselaan heeft een missie. Het wil de door slechte publiciteit geplaagde buurgemeente Sint-Jans-Molenbeek opnieuw op de kaart zetten. “Want ondanks alle problemen, heeft Molenbeek ook veel positieve en verrassende kanten.”


© Emilie Gomez

De onlinegids Found in Molenbeek bevat tips voor bezienswaardigheden, eet- en drinkadresjes en winkels. Zo koop je bij Mobina in de Ransfortstraat de allerbeste Marokkaanse zoetigheden en eet je in Pizzeria di Bari de lekkerste pizza. Het rijke industriële erfgoed van Little Manchester, de oude bijnaam van Molenbeek, kun je bewonderen in La Fonderie. In het atelier van Vervloet werken achttien vaklieden aan de Rolls Royces van de klinkenwereld. Op het terrein van Thurn en Taxis floreert stadsboerderij Parckfarm. Ren-eSSence is een wellnesscentrum met hamam, sauna en schoonheidssalon. Rage Against the Machine, Therapy, Ice T en Queens of the Stone Age traden al op in De Vaartkapoen. Molenbeek heeft zelfs sinds kort een eetcafé voor co-workers (Le Phare du Kanaal) en een biohalalzaak (Le Palais de Balkis).

De mooi opgemaakte, drietalige website slaagt er alvast in om een andere kijk op Molenbeek te bieden. De focus ligt daarbij op nieuwe, veelbelovende initiatieven. Wie andere tips heeft – het voorgestelde aanbod is nog beperkt – , kan aanvullingen suggereren. Er komt ook een boek van, dat je op de website al kan reserveren.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.