Categorieën
Brussel Actua Brussel-Stad Den Vijfhoek Faits divers Shopping

Colruyt landt met OKay Compact in Brussel centrum

De afgelopen jaren zijn grote supermarktketens zich gaan specialiseren in het het segment van de kleine buurtwinkels. Proxy Delhaize en Carrefour Express zijn ondertussen een vaste waarde geworden in veel Brusselse buurten. Ook voor Colruyt is het duidelijk dat de toekomst ligt in het dichter aanwezig zijn bij hun klanten. OKay Compact is een winkelformule binnen Colruyt Group die zich specifiek richt op de stad. Vandaag op 22 juni openen ze hun eerste filiaal in de vijfhoek. Net als grote broer OKay staan ze voor een buurtsupermarkt waar je snel, goedkoop en makkelijk boodschappen kan doen. Ze richten zich op iedereen die in de buurt woont, werkt, studeert,… Eén verschil: parkeerplaatsen zijn er niet, ze richten zich op klanten die te voet of met de fiets langskomen.

 

Tijden veranderen. 

 

Toen Proxy Delhaize nabij het Bloemenhofplein een vestiging opende was er in 2011 veel protest. Ondertussen zien we dat de protesteerders van destijds er ook hun boodschappen komen doen. Ook de handelaars die voor een faillissement vreesden zijn er nog steeds.
Ditmaal verliep alles ook een stuk gemoedelijker. Naar verluidt hebben ze in heel de procedure weinig weerstand gehad. Enkel in de tegenoverliggende appartementen in de Hopstraat hebben sommige bewoners bezorgdheden geuit, deze zijn ondertussen opgelost. De ploeg die de winkel zal openen, is in de week voorafgaand aan de opening de straat op gegaan om flyers uit te delen en om wat uitleg te geven aan de buurtbewoners. Daarnaast waren de buurtbewoners en passanten al welkom om in de winkel te komen kijken. De reacties zijn alvast een heel stuk positiever dan met de komst van de Proxy Delhaize. Dus er is een kentering bezig.
Colruyt liet weten dat ze er in ieder geval dankbaar zijn dat ze een plaats gekregen hebben in deze buurt en ze zijn ervan overtuigd dat ze voor de buurt een meerwaarde kunnen zijn. Ze zien zich eerder als een aanvulling ten opzichte van de reeds aanwezige handelaars. Ze willen zorgen voor een bijkomende dynamiek in een wijk die volledig aan het opwaarderen is.

 

Okay Compact
De nieuwe winkel opent in de vroegere koekjesfabriek Dandoy. Het had een mooie knipoog geweest mochten ze ook hun koekjes in hun aanbod kunnen opnemen. Tot onze verbazing hebben ze ook de vraag gesteld, maar Dandoy blijft bij zijn beproefde verkoopsrecept en opteert voor zijn eigen netwerk. Jammer! Anderzijds werkt Colruyt aan een productaanbod dat Brussels geïnspireerd zal zijn. Benieuwd…

 

Zoals iedereen weet is het een buurt met een sterke mix van nationaliteiten en bewoners met een verschillende culturele/religieuze achtergrond. Bij Colruyt zijn ze zich zeer bewust van de mooie en interessante mix aan nationaliteiten die de buurt biedt. Naast een breed basisassortiment bieden ze zeker een assortiment halal, bio en vegetarisch aan – zonder hierin specialist te kunnen zijn.

 

Praktisch: 
Adres: Grootsermentstraat 7, 1000 Brussel
OKay Compact zal open zijn van maandag tot zondag; van dinsdag tot zaterdag van 8u tot 20u. Maandag van 13u tot 20u en zondag van 8u tot 13u.
www.okaycompact.be
Share