Categorieën
blog.bxl People & Lifestyle

Blog.bxl: Cook’n’Roll

De Brusselse blogosfeer is als een huis met vele kamers. In de rubriek blog.bxl wandelen we door de verschillende vertrekken. Vandaag werpen we een blik op Cook’n’Roll, een Franstalige blog van de Brusselse foodie Gregory (Greg) Bogaert. Sinds 2011 deelt hij zijn passie voor koken en eten met de lezer. “Ik ben ervan overtuigd dat je beter, goedkoper, gezonder, lokaler en seizoensgerichter kunt eten, en gelukkiger bent bovendien, als je zelf je eten klaarmaakt.”

Cook'n'Roll

Toen hij zijn blog opstartte, wilde Greg schrijven over zijn twee grote hobby’s: koken en inline skaten. Het tweede thema heeft het uiteindelijk niet gehaald, maar het aantal recepten op zijn blog is indrukwekkend te noemen. Een greep uit de origineelste bijdragen: risotto met aardbeien, arancini met groene asperges, tuinbonen en daslook, tajine met kip en peren, loempia’s met zalm en sinaasappel, verse pasta met gedroogde kaviaar, guacamole met gerookte jalapeñopeper en ijs van zwarte en witte sesam. Zelf was hij het meest tevreden over zijn ramen (Japanse noedelsoep): “Het kostte veel tijd, opwinding en energie om een gerecht samen te stellen waar alles huisgemaakt was, zelfs de noedels, en ik was absoluut verrukt over het resultaat.”

Aan inspiratie heeft Greg geen gebrek. “Mijn ideeën raken zelden uitgeput. Ik volg andere blogs en discussieer erover, ga naar kookcursussen,  lees kookboeken en -tijdschriften, combineer recepten, ingrediënten en technieken die ik hier en daar ontdekt heb.” Zijn kooktalent blijft niet onopgemerkt. Dit jaar won hij een wedstrijd waarin Carrefour de beste belgetarische stoemp zocht. Zijn stoemp met witloof, pikante hervekaas en Luikse siroop ligt binnenkort in de winkel.

belgetarien-stoemp-winner

Greg is als foodblogger ook een graag geziene gast op culinaire festivals en openingen van nieuwe horecazaken en brengt in woord en beeld verslag uit op zijn Facebook-pagina. Op Yelp bespreekt hij restaurants. Zijn reisverslagen – steevast met prachtige foto’s – komen ook op de blog terecht.

Nochtans verdient de 44-jarige fijnproever, die in Sint-Lambrechts-Woluwe woont, zijn boterham in een heel ander domein. Hij studeerde Economische Wetenschappen aan de ULB en werkt als projectbeheerder bij de financiële instelling Euroclear. Hij houdt van Brussel omdat het het karakter bewaard heeft van een provinciehoofdstad en omdat je er zelf moet uitzoeken wat de stad allemaal te bieden heeft. “Als vrijwillige gids bij Greeters leid ik graag toeristen rond. Het valt me telkens op hoe weinig onmisbare plekken er te tonen zijn. Maar als je in de stad woont, ontdek je een bruisende activiteit, een hoop mooie winkels en een authentieke sfeer.”

Wat brengt de toekomst voor Cook’n’Roll?  “Het moet een hobby blijven. Als ik ooit eens tijd heb, wil ik de structuur van de site aanpassen, de blog toegankelijker maken en hem op een eigen server plaatsen, zodat ik niet meer overspoeld word door reclame. Maar het belangrijkste is dat ik er plezier aan beleef en de lezer ook!”

Greg-bio_large

Cook’n’Rol is actief op Facebook en Yelp.

In de rubriek Blog.bxl vind je onze besprekingen van Brusselse blogs.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.