Categorieën
Podium Shopping

Record Store Day in Brussel

Zaterdag is een hoogdag voor platenliefhebbers. Ook in Brussel valt er heel wat te beleven op Record Store Day. Een overzichtje.

  • Chez PIAS (Sint Laurensstraat 36-38, 1000 Brussel) presenteert een indrukwekkende line-up van optredende artiesten. Stef Kamil Carlens opent om 11.30 uur de dans. Passeren onder meer nog de revue ’s namiddags: Chantal Acda, Sophia, Daan, J. Bernardt en Kapitein Winnokio. Je kunt ook een kijkje nemen op de fototentoonstelling van rockfotografe Bernaded Dexters. De toegang is gratis. Meer info vind je op de Facebook-eventpagina.
  • Bij Balades Sonores (Koningsstraat 173, 1210 Sint-Joost-ten-Node) kun je niet alleen je vinylcollectie uitbreiden, het Gentse latin jazzcombo Compro Oro geeft om 18.30 uur een optreden. Eventpagina.
  • In Bonnefooi (Steenstraat 8, 1000 Brussel) sluiten de Brusselse dj’s van Onda Sonora de dag in schoonheid af.  Hun motto: “No snobbery, no gimmics, no frills.” Eventpagina

 

Compro Oro – Liquid love (Transatlantic) from Wim Segers on Vimeo.

Tips voor interessante nieuwe releases vind je op de muzieksite Dansende Beren. Een volledig overzicht staat op de Belgische website van Record Store Day.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.