Categorieën
Kwistig

Kwistig in juli

Ook in juli pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Lichten uit, spots aan en laat de hersencellen (of Google en Wikipedia) maar werken! Wie weet, win je een van de drie duotickets voor de tentoonstelling YO – Brussels Hip-Hop Generations, die tot 17 september in BOZAR loopt. In het kader van MIXITY.brussels 2017 geeft de expositie een overzicht van 35 jaar creativiteit in de hoofdstad.

  1. Hij is een producer en grafisch ontwerper met een grote liefde voor etnische muziek, jazz, ambient, jungle en house. Hij werd vooral bekend door zijn succesvolle samenwerking met Roméo Elvis. Zijn echte naam is Fabien Leclercq.
  2. Hoe heette de Brusselse OCMW-voorzitster die ontslag moest nemen nadat bleek dat ze ruim  17.000 euro aan zitpenningen ontving voor haar zitje in het bestuur van de daklozenorganisatie Samusocial?
  3. Van welke Brusselse gemeente is de vroegere benaming Obbrussel?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig juli′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot en met woensdag 12 juli. Uit de juiste inzendingen kiest een onschuldige hand drie winnaars.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.