Categorieën
Duurzaamheid Resto, Café & Uitgaan

Think global, act local

Wat als je met mes en vork de wereld zou kunnen redden? Aubane Verger en Laura Perahia willen in het najaar een nieuw restaurant openen, op de grens van Sint-Gillis en Elsene. Ze gaan voor een creatieve, eerlijke keuken met lokale producten, waar niets verloren gaat. Tegelijk moet de nieuwe plek een kweekvijver worden voor culinair en creatief talent.

Le local vostr from Hum Hum Production on Vimeo.

Le Local draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Het directe contact met de leveranciers van de seizoensproducten is essentieel. Het vermijden van voedselverspilling verplicht de kok om creatief te zijn en te experimenteren met nieuwe technieken en recepten. Wie de filosofie van Aubane en Laura deelt, kan in de keuken ervaring opdoen en naambekendheid verwerven door een eigen menu te creëren. Getalenteerde ontwerpers zijn welkom om op basis van tweedehandsmateraal recyclagemeubels te maken. Na een half jaar verandert het interieur en kunnen de klanten de meubels kopen.

De Française en de Brusselse zijn gepassioneerd door voeding en brengen sterke adelbrieven mee. Aubane startte, na een internationale carrière als financieel analiste bij grote bedrijven, de buurderij La Ruche Qui Dit Oui in Sint-Gillis op. Laura is de vroegere chef-kok van Les Filles en deed in Londen stage bij Yotam Ottolenghi.

Op KissKissBankBank loopt een crowdfundingcampagne voor Le Local.  De twee vriendinnen haalden het vooropgestelde doel van 9.000 euro gemakkelijk en verhoogden het streefcijfer intussen tot 15.000 euro. Het geld zullen ze gebruiken om te investeren in een ecologische keuken, een compostbak en een groene muur.

Le Local is te volgen op Facebook. Steunen kan nog gedurende tien dagen via KissKissBankBank.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.