Categorieën
Faits divers Ontdek je plekje Ukkel Wonen in Brussel

De man die “The Globe” in zijn broekzak heeft 

BrusselBlogger Willemjan is verhuisd van Molenbeek naar de “Globe” in Ukkel. Eerst dacht hij naar Rusland te vertrekken om zijn wereld rond te maken omdat die halfrond was, maar hij vond zijn rust in Ukkel. Zijn levensdoel was dan ook bereikt: de wereld leren kennen!

(c) Unknown

Ik riep het al maanden van de daken dat het mogelijk was om de wereld te bestuderen in Brussel. Ik besefte dat mijn wereld, maar halfrond was en ik mijn wereld rond maken. Ik vond mijn oplossing in Brussel en welbepaald aan de “globe”. En daar was ik dan aangekomen aan de Globe of de wereld in het Nederlands.

Nu verblijf ik na 3 maanden “Kanaalzone” in Molenbeek in de “Globe” in Ukkel. Ben ik nu een wereldburger?

Ik woon hier samen met een trotskist. Je weet toch, de communisten die internationaal georiënteerd zijn. Niet zoals die van de PVDA+, die geloven enkel in een nationale strijd. Dat wordt een echte ontdekking in het stinkend rijke Ukkel.

Zelf al was ik bijna 100 jaar Russische revolutie gaan vieren in Rusland, toch ben ik geen communist. Ik wil gewoon uit dat ideeëngoed leren, omdat ik vind dat we dat niet zomaar in de vuilnisbak mogen smijten. Daar liggen nog altijd lessen om te leren. Toch zei mijn sociaaldemocratische flatmate in Molenbeek nog dat dat een systeem is dat werkt op lokaal niveau!? Ik leerde altijd dat zolang schietgrage katholieken bestaan, zo’n systeem niet kan werken.

Zelf zie ik mij eigenlijk liever bij het middenveld, dan in al dat politieke gewoel. Ik heb mijn fotografie weer opgenomen. Ik had een mooie carrière gemaakt in het middenveld, maar dat viel volledig stil omdat ik er niet meer als artiest kon werken. Nu ben ik daar een vrijwilliger geworden. Hopelijk kan ik weer iets opbouwen, maar dan zonder winstdoelstelling.

Ondertussen twee dagen aan de Globe in Ukkel. Het was een blij weerzien met mijn geboortegemeente en de plaats waar ik altijd mijn sportgerief ging halen. Nu 50 kilo later, zou ik daar misschien eens moeten terug gaan. Ik luister hier ook naar een piratenradio (Radio Libre) met nieuws over Colombia en heb hier nog een paar vrienden wonen die een definitief negatief hebben gekregen van dienst Vreemdelingenzaken.

Mijn wereld is nu rond, ik woon nu in de wereld en wordt met al haar problemen geconfronteerd. Dus tijd voor “een blog van de wereld in Ukkel “. Ik ga nu twee maanden in Ukkel wonen, dan ga ik definitief naar de rand en zal ik een pendelaar worden tussen de voorstad en de hoofdstad.

Willemjan is blogger en heeft een pagina op Facebook en een website

Share

Door Willemjan

Willemjan is geboren en getogen in de rand van Brussel, maar zijn sociaal leven speelt zich voornamelijk af in Brussel zelf. Vanaf het middelbaar tot zijn dertigste heeft hij veel gereisd in het Westelijke halfrond en nu trekt hij naar het Oosten om zijn wereld rond te maken. Ondertussen als hij terugkeert naar zijn veilige haven Brussel, schrijft hij op Brusselblogt.be.