Categorieën
Kwistig

Kwistig in oktober

Ook in oktober pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Wie weet, win je een van de drie duotickets voor de tentoonstelling Oceania- Reizen in het onmetelijke in het Jubelparkmuseum. De bezoeker reist aan de hand van kaarten, scheepsmaquettes en archieven in de sporen van de ontdekkingsreizigers van weleer en krijgt ruim 200 voorwerpen uit Papoea, Nieuw-Caledonië, Micronesië, Fiji, Tahiti, de Markiezeneilanden, Nieuw-Zeeland, Hawaï en het Paaseiland te zien.

  1. Alain Coumont richtte in 1990 de bakkerijketen Le Pain Quotidien op, waarvan er wereldwijd nu 262 winkels zijn. In welke Brusselse straat opende de allereerste winkel?
  2. Welke beroemde architect ontwierp in 1929 het modernistische Huis Wolfers in de Alphonse Renardstraat in Elsene? De gevels in geelbruine baksteen worden gekenmerkt door afgeronde hoeken en vensterregisters met terugwijkende muurdammen.
  3. Wat is de artiestennaam van Tanguy Haesevoets? Deze Brusselaar met Congolese roots bracht een eerste titelloze cd uit met een mengelmoes van invloeden: pop, soul, elektro, afrohouse en funk.
  4. Schiftingsvraag: Wat zal de einduitslag zijn van de Champions League-wedstrijd Paris Saint-Germain – Anderlecht op 31 oktober?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig oktober′ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot en met dinsdag 31 oktober, om 12 uur. Uit de juiste inzendingen kiest een onschuldige hand drie winnaars. Bij een ex aequo beslist de schiftingsvraag.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.