Categorieën
Brussel Actua BrusselBlogt.be Elsene

De Bom op Le Président in de Matongé met Nieuwjaar: opgeëist!

Het is duidelijk volgens de wijkveiligheid dat de ondergrondse Premier van de Matongé achter de bom ontploffing zit zoals aangekaart in de vorige blog van Brusselblogger Willemjan. Het is nog niet duidelijk of er hier een netwerk achter zit van gelijkdenkende.

Octopus Paul komt in Ballingschap naar Brussel

Wat nu vast staat is dat de bomaanslag op Le Président in de Matongé werd opgeëist door de ondergrondse premier van de Matongé, je kent wel de premier waaraan wij parking verlenen in Brussel.

Het is echter niet duidelijk of alle andere bommetjes die rond Nieuwjaar zijn ontploft kunnen worden toegeschreven aan de ondergrondse Premier omdat er op de veiligheidscamera’s spake was van lompe gouden rapkettingen rond de hals, de zogenaamde wife beater rond de torso en het gelaat was volledig bedekt met een soort muts die wel vaker door criminelen wordt gebruikt. In ieder geval is het duidelijk dat hij verantwoordelijk is voor het al dan niet dichtdraaien van de gaskraan in de Matongé.

Hoe het allemaal in zijn gang is gegaan vraagt de wijkinspecteur zich nog steeds af. De ondergrondse Premier zou één van zijn staatssecretarissen hebben gestuurd voor de gentrificatie van de Matongé enkele maanden terug.

De gentrificatie van de Matongé wordt gedaan door voortdurend slecht te spreken over de Matongé en ondertussen ervoor te zorgen dat er geen positieve projecten of verhalen uit de Matongé kunnen komen die deze media bubbel weerleggen.

De mensen van de Matongé vermoeden dat hier subsidies worden betaald om de Matongé in een slecht daglicht te stellen, want er komen wijkontwikkelaars langs, er worden Afrikaanse café’s gesloten en kapperszaken worden hardhandig aangepakt omdat ze moeten voldoen aan de commerciële logica in de plaats van hun sociale functie.

Het is duidelijk dat de ondergrondse Premier niet kon aanvaarden dat zijn staatssecretaris berispt wordt door de mensen in de Matongé-wijk, omdat deze mensen zich steeds minder welkom voelen in de Matongé.

Daarmee dat de ondergronde premier een bom smeet in Le Président om 10 uur ‘s Morgens op nieuwjaarsdag omdat hij droomde om Le Président te worden van de Matongé in de plaats van Koning Philippe van de Matongé die nu aan de macht is.

De raad van ouderen van de Matongé heeft echter beslist om geen klacht in te dienen tegen de ondergrondse Premier. Er zal beslist worden  over het lot van de ondergrondse Premier door Paul de Octopus* in ballingschap naar de Matongé te halen.

*Paul de Octopus was een octopus in het Sea Life Centre te Oberhausen in Duitsland, die in de zomer van 2010 grote bekendheid verwierf in de internationale pers. Hij werd gehypet als “voorspeller” van voetbaluitslagen, voornamelijk van het Duitse voetbalelftal tijdens het Wereldkampioenschap Voetbal in Zuid-Afrika.

Willemjan Vandenplas is blogger. Bekijk zijn werk op facebook en zijn website.

Share

Door Willemjan

Willemjan is geboren en getogen in de rand van Brussel, maar zijn sociaal leven speelt zich voornamelijk af in Brussel zelf. Vanaf het middelbaar tot zijn dertigste heeft hij veel gereisd in het Westelijke halfrond en nu trekt hij naar het Oosten om zijn wereld rond te maken. Ondertussen als hij terugkeert naar zijn veilige haven Brussel, schrijft hij op Brusselblogt.be.