Categorieën
Resto, Café & Uitgaan

Burritozaak wil Brussel inpakken

Jong en ambitieus zijn ze, broer en zus Pierre en Xiomara Baltodano. Hun culinaire concept: fast, casual en Mexicaans geïnspireerd. Donki is zo een mooie aanvulling op het rijke Brusselse horeca-aanbod. Of je nu kiest voor burrito’s, taco’s of nacho’s, je krijgt een snelle hap in een leuke setting.

Verwacht hier geen sombrero’s, geweven tapijten tegen de muur en mariachi-muziek. Donki is jong en hip. Kleurrijke grafische prints sieren de muur en tafels. De Mexicaanse sfeer komt terug in de toffe posters met ezels. Ezels? In het Spaans burro – burrito. En zo komen we bij Donki, een grappige schrijfwijze voor ezel in het Engels.

“We houden erg van de sfeer in Brussel, de perfecte stad voor apero’s en cultuur. We geloven in deze buurt die fel aan het opkomen is. Onze Brusselse vrienden wonen ook hier. Hier mikken we op een jong, internationaal publiek. Zelf verhuizen we deze maand ook allebei naar de hoofdstad,” vertelt Pierre ons.

Aan een lange toog kies je een burrito, een wrap met rijst, groenten, bonen en kaas, of drie taco’s. Een salade kan ook. Je kiest zelf de vulling: rundvlees, kip, pulled pork, chili con carne of veggie. En dan een saus, van mild tot pikant. Er is ook een aparte toog voor online bestellingen. Ideaal om een snelle lunch af te halen.

Een zaak gespecialiseerd in burrito, is een vrij uniek concept in Brussel, al was Chez Wawa in Elsene er nog vroeger bij. Ook in andere steden is Mexicaanse fastfood met een Californische inslag  aan een opmars bezig. Of wat dacht je van deze lijstjes van beste burritozaken in Londen en Amsterdam?

Xiomara en Pierre, die hun roots hebben in Nicaragua, willen met hun ezeltjes/ burrito’s alvast het land veroveren. Na een eerste vestiging in Leuven, opent vandaag Donki Stefania op de Charleroise Steenweg in Sint-Gillis, in een pand dat vroeger leegstond en tot het aanpalende Ibis-hotel behoorde. In juni opent hun tweede Brusselse vestiging, aan het Jourdanplein in het hart van de Europese wijk. Er zijn ook al concrete plannen voor een restaurant in Gent en Antwerpen in 2019.

Donki, Charleroise Steenweg 66, 1060 Sint-Gillis. Aan tramhalte Faider. Open 7/7, 11.30-21.00. Weekend 12.00-20.00 uur. donki.be.

Share