Categorieën
Kwistig

Kwistig in januari

Ook in januari pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Wie weet, win je een menu voor twee personen op een weekdag naar keuze in Hortense x Humus in Elsene, volgens onze recensent een van de culinaire aanraders van 2017.

(c) The Socialite Family

  1. Onder welk pseudoniem is Marguerite Cleenewerck de Crayencour beter bekend? De Franse schrijfster, die in 1903 in Brussel werd geboren, verwierf literaire roem met werken als ‘Het hermetisch zwart’, ‘Herinneringen van Hadrianus’ en ‘Archieven uit het Noorden ‘. Ze was in 1980 de eerste vrouw die tot de Académie Française werd toegelaten.
  2. Tot 1984 liep over de Leopold II-laan het viaduct van Koekelberg. Vier jaar later werd de brug per boot verscheept. In welke stad staat het viaduct nu nog altijd? In 2017 raakte het beschadigd bij een brand.
  3. Van welke voetbalclub zal zakenman Marc Coucke als nieuwe eigenaar van Anderlecht afstand moeten doen?
  4. Schiftingsvraag: (a) Wat zal de einduitslag zijn van Anderlecht – Waasland Beveren op 24 januari? (b) In welke minuut zal het eerste doelpunt vallen?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig januari’ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot en met  woensdag 24 januari, om 12 uur. Uit de juiste inzendingen kiest een onschuldige hand een winnaar. Bij een ex aequo beslist de schiftingsvraag.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.