Categorieën
Brussel Actua BrusselBlogt.be Ontdek je plekje Wonen in Brussel

De medewerkers van het Agentschap Integratie en Inburgering zoeken zo snel mogelijk 15.000 handtekeningen

Bij het Agentschap Integratie en Inburgering staan er 170 op de 537 banen op de tocht. Dat melden bediendevakbonden LBC en BBTK. Op dit moment zijn de medewerkers van het agentschap op zoek om banen te redden via een petitie. Daarvoor hebben ze zo snel mogelijk 15.000 handtekeningen nodig. Teken de petitie hier

Op het einde van 2018 zou het Agentschap Integratie en Inburgering 1,8 miljoen euro in het rood staan. Volgens Minister Homans heeft de vluchtelingencrisis ervoor gezorgd dat er veel personeel werd aangenomen in het Agentschap. Nu de crisis voorbij is, hebben we dat personeel niet meer nodig.

Volgens de bonden zal het ontslag en masse echter leiden tot een slecht functioneren van het agentschap en daarmee zal niet eens de financiële put gevuld worden. Volgens andere bronnen in de sector ligt een dure fusie aan de basis van financiële put.

Het agentschap heeft als taak om integratiecursussen te organiseren, informatie te geven voor Nederlandse lessen en helpt andere overheden bij hun diversiteitsbeleid. Hun doelgroepen zijn anderstaligen, inburgeraars, bedrijven, lokale besturen en organisaties. De bedoeling is om drempels te verkleinen en kansen te creëren in deze doelgroep in een superdiverse samenleving.

Daarom is het argument dat de vluchtelingencrisis gedaan is en dat medewerkers van het Agenschap moeten vertrekken larie. An Moerenhout van Groen wil zelf een externe audit van het agentschap om duidelijkheid te krijgen in deze zaak.

Teken de petitie hier om de medewerkers van het Agentschap Inburgering en Integratie te beschermen tegen de plannen van Minister Homans.

Willemjan is blogger. Bekijk zijn werk op Facebook en zijn website.

Share

Door Willemjan

Willemjan is geboren en getogen in de rand van Brussel, maar zijn sociaal leven speelt zich voornamelijk af in Brussel zelf. Vanaf het middelbaar tot zijn dertigste heeft hij veel gereisd in het Westelijke halfrond en nu trekt hij naar het Oosten om zijn wereld rond te maken. Ondertussen als hij terugkeert naar zijn veilige haven Brussel, schrijft hij op Brusselblogt.be.