Categorieën
Resto, Café & Uitgaan

De gepaarde broodjeszaak Delish/The Deli aan het Centraal Station

Tussen de Arenbergstraat en de T’Serclaesstraat, ter hoogte van de KBC, liggen een hamburgertent en een bagelzaak geringd aan elkaar. Het Ierse koppel, van wie de vrouw ‘Delish’ en de man ‘The Deli’ uitbaten, hebben deze zaken gepaard naast elkaar. Met hun Angelsaksische keuken behoren zij tot de ‘top of the bill’ van Brusselse broodjeszaken.

Als je eens lang moet wachten in het Centraal Station of als je na een intensieve zoektocht naar dat lievelingsboek in Muntpunt een hongertje krijgt, probeer dan zeker eens The Deli of Delish. Ik weet dat het een moeilijke keuze is  omdat beide een uitstekende service leveren, maar je kan iets bij The Deli én Delish nemen.

Ze etaleren zich heel graag met de Angelsaksische keuken, iets dat wij niet echt kennen in Brussel. Conan en Aine waren de eersten om een Angelsaksische broodjeszaak te beginnen in Brussel, en daar zijn ze fier op. Ze vertellen altijd dat het in het begin zo moeilijk was om hun bagels te vinden in Brussel. Toch zeiden ze dat de markt voor alles oplossingen vindt.

Conan (The Deli) is een kunstenaar, maar de economische realiteit heeft gemaakt dat hij de hamburgers maakt in The Deli. Het is een rauwe realiteit, maar daarvoor hoeft je hamburger niet ‘saignant’ te zijn. Hij herleidt zijn job tot het draaien van hamburgers, maar het commerciële succes van dit Ierse koppel is navenant, dus er zal bij dat braaien een artistieke touche zijn.

Aine (Delish) staat bekend voor haar service en haar verfijndheid. Je hoeft maar iets te bestellen en de volgende keer dat je bij haar langskomt, vraagt ze of je hetzelfde wilt. Als je zo’n zaak hebt, moet je vroeg opstaan om alles voor te bereiden voor de dag die komt. Om verse producten te hebben, moet je voortdurend naar de winkel gaan, zegt Aine. Dat maakt dat zij verse, lekkere, dagbereide maaltijden kan aanbieden.

Terwijl Conan wat meer voor het brute werk is gemaakt, zit er bij Aine in Delish het verfijnde in van de Angelsaksische keuken. The Deli en Delish zijn te herkennen aan vakmanschap, authenticiteit en degelijkheid. Als je geen vlees wilt, kan je een heerlijk slaatje eten van Aine in The Delish. Het aantal soorten bagels dat ze aanbieden, valt niet op vingers en tenen te tellen, maar één ding staat vast: ik heb nog nooit zo’n heerlijke caffé latte macchiato buiten Italië gedronken als bij Aine.

The Deli/The Delish zijn dus een familiezaak en het beste van twee werelden.

Delish/The Deli, Rue d’Arenberg 32, 1000 Brussel, België. Openingstijden zijn van maandag tot vrijdag van 11:00 tot 15:00.

Willemjan Vandenplas is blogger. Bekijk zijn werk op Facebook en zijn website.

Share

Door Willemjan

Willemjan is geboren en getogen in de rand van Brussel, maar zijn sociaal leven speelt zich voornamelijk af in Brussel zelf. Vanaf het middelbaar tot zijn dertigste heeft hij veel gereisd in het Westelijke halfrond en nu trekt hij naar het Oosten om zijn wereld rond te maken. Ondertussen als hij terugkeert naar zijn veilige haven Brussel, schrijft hij op Brusselblogt.be.