Categorieën
People & Lifestyle

Een dag uit het leven van een newsjunkie

Als newsjunkie heb ik het voordeel dat ik laat kan opstaan. Dat is waarschijnlijk de reden waarom ik in deze betrekking beland ben. Het leuke is de vrijheid, maar je bent eigenlijk voortdurend bezig met korte- en langetermijnprojecten en dat kan heel chaotisch beginnen aanvoelen. 

Ik sta om 12 uur op en ga naar de winkel om de hoek om dagvers eten te kopen. Wel dagvers is het niet altijd. Meestal koop ik het afgeprijsde eten dat dezelfde dag op moet. Dat is het voordeel van een winkel dichtbij te hebben.

Rond 13 uur eet ik boterhammen en drink ik koffie, veel caffé latte macchiato, dat is een constante gedurende de dag. Daarna begin ik de buitenlandse pers door te nemen in het Nederlands, Frans, Engels, Spaans, Portugees, Arabisch, Duits en Italiaans. De continenten waarmee ik bezig ben, zijn Europa, Latijns-Amerika, Afrika en het Midden-Oosten. Daarnaast lees ik de lokale pers in São Paulo (Brazilië) en Brussel. Tijdens het lezen van de pers maak ik een baseline van nieuws op de verschillende Facebook-pagina’s die ik beheer. Deze sluiten perfect aan bij mijn leesvoer, korte- en langetermijnprojecten. Het lezen van de pers is om 17 uur voorbij.

Daarna zet ik de radio aan op Studio Brussel, Bruzz of een mixtape op soundcloud, zet ik mij in de zetel met een leeslamp en lees ik een non-fictie boek ofwel Latijns-Amerikaanse of Afrikaanse fictie. Ik lees de boeken altijd in de originele taal. De boeken vind je meestal niet in de Vlaamse bibliotheken of boekenhandelaren omdat ze vaak te specifiek zijn. Dat zijn meestal boeken die ik in het buitenland heb gekocht. Deze lectuur dient uitsluitend voor mijn langetermijnonderzoek.

Ik eet iets warms om 20 uur. Ik heb het afgeleerd om carbohydraten te eten, behalve dan 2x friet per week, maar andere dagen eet ik normaal groenten en kip. Daarna ga ik anderhalf uur wandelen om een heldere geest te hebben.

Het echte werk begint om 21.30 uur. Dan heb ik meestal meer info voor mijn kortetermijnproject op journalistiek vlak. Dan probeer ik dit ‘s nachts te publiceren omdat de media in de ochtend gemaakt worden op de newsdesk. Als ik geen inspiratie heb voor een kortetermijnproject, schrijf ik verder aan mijn boek. En als ik helemaal geen inspiratie heb, onderhoud ik mijn correspondentie in het Nederlands, Frans, Engels, Spaans, Portugees, Arabisch, Duits en Italiaans.

Om 3 uur ‘s nachts doe ikhet licht uit en ga ik slapen.

Willemjan is blogger. Bekijk zijn werk op Facebook en zijn website

Share

Door Willemjan

Willemjan is geboren en getogen in de rand van Brussel, maar zijn sociaal leven speelt zich voornamelijk af in Brussel zelf. Vanaf het middelbaar tot zijn dertigste heeft hij veel gereisd in het Westelijke halfrond en nu trekt hij naar het Oosten om zijn wereld rond te maken. Ondertussen als hij terugkeert naar zijn veilige haven Brussel, schrijft hij op Brusselblogt.be.