Categorieën
Kwistig Podium

Kwistig in februari

Ook in februari pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Wie weet, win je een van de tien duotickets voor het concert van de Roemeens-Duitse pianist Herbert Schuch op vrijdag 23 februari tijdens de Piano Flagey Days. Tijdens het optreden contrasteert hij de Musica ricercata van Ligeti, bekend als de filmmuziek van Eyes Wide Shut, met de luchtige Bagatellen van Beethoven.

(c) Felix Broede

  1. Hoe heet de Brusselse schilder en graficus, waarvan momenteel in het Leuvense museum M een retrospectieve te zien is? Hij staat bekend als Brabantse fauvist en expressionist en verbeeldde een wereld vol fantasie, absurditeit en humor.
  2. Deze in Hasselt geboren politicus en ambtenaar was van september 1942 tot aan de bevrijding burgemeester van Groot-Brussel. Het krijgsgerecht veroordeelde hem na de oorlog tot vijf jaar hechtenis en 25 miljoen frank boete. In 1947 kwam hij vrij en in 1950 kreeg hij zijn burgerrechten terug.
  3.  Welk Brussels gebouw in art-decostijl van de hand van Joseph Diongre heeft als bijnaam de pakketboot?
  4. Schiftingsvraag: Wat zal de einduitslag zijn van Union Sint-Gillis – Cercle Brugge op zaterdag 17 februari?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig februari’ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot en met zaterdag 17 februari, om 12 uur.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.