Categorieën
Kwistig

Kwistig in april

Ook in april pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Wie weet, win je een van de drie duotickets voor een film naar keuze in Cinema Palace, de opnieuw geopende historische bioscoop in de Anspachlaan.

  1. Wie regisseerde de kinderfilm ‘Rosie & Moussa’ naar de boeken van Michael De Cock en Judith Vanistendael? Twee van haar eerdere films waren ‘Meisje’ en ‘My Queen Karo’.
  2. Hoe heet het standbeeld van het oude vrouwtje van de hand van Tom Frantzen dat op de hoek van de Zuidstraat en de Mussenstraat staat? Ze is een personage uit het toneelstuk ‘Bossemans en Coppenolle’.
  3. Welk bureau, dat gevestigd is de Lakensestraat, tekende voor de lay-out en huisstijl van BrusselBlogt? Het noemt zichzelf een Brussels veelzijdig creatief vormgeverscollectief.
  4. Schiftingsvraag: Wat zal de einduitslag zijn van Anderlecht – Club Brugge op zondag 15 april?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig april’ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot en met zondag 15 april, om 12 uur.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.