Categorieën
Kwistig

Kwistig in mei

Ook in mei pakken we uit met onze maandelijkse quizrubriek: Kwistig. We zijn daarin kwistig met moeilijke vragen, interessante weetjes over Brussel en … mooie prijzen. Wie weet, win je een van de drie duotickets voor Kanal Brut, de wervelende openingstentoonstelling van Kanal Centre Pompidou, het museum voor moderne kunst in de vroegere Citroëngarage.

  1. Hoe heet het nieuwe museum over de geschiedenis van Sint-Jans-Molenbeek, dat eind 2017 openging?
  2. Welke bekende Vlaamse schrijver woonde van 1911 tot 1914 in Brussel? Ook na de Eerste Wereldoorlog kwam hij geregeld naar de hoofdstad, bijvoorbeeld om zijn kleinzoon Tsjip in Ukkel te bezoeken.
  3. In welk jaar vond de eerste Zinnekeparade plaats? Brussel was toen culturele hoofdstad van Europa en de kleurrijke optocht met brede participatie gold als een van de paradepaardjes.
  4. Schiftingsvraag: Wat zal de einduitslag zijn van Anderlecht – Racing Genk op 20 mei?

Waag je kans vandaag nog! Stuur een mail met als titel ‘kwistig mei’ naar BrusselBlogt of laat een persoonlijk bericht achter via onze Facebook-pagina. Geef daarin de oplossingen en vermeld je naam en je postadres. Je hebt daarvoor tijd tot en met zondag 20 mei, om 12 uur.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.