Categorieën
Brussel Actua Mobiliteit Onderwijs

Brief van Brusselaars

Wie ben ik? Niemand. Wat wil ik? Alles. Wat kan ik? Iets (vrij naar Jean-Luc Godard).

“Brussel is de stad waar wij willen wonen, de grootste stad van België, een stad met een heel diverse, internationale bevolking, met een lange geschiedenis, met een mooi en uniek patrimonium. Een stad met een uniek potentieel. Dat potentieel moet nu een kans krijgen om uit te groeien, om te bloeien, en om vruchten af te werpen. In de huidige bestuurlijke constellatie kan dat niet.”

 

Als inwoner en burger van Brussel heb ik een tekst geschreven, en die tekst in de vorm van een petitie gegoten, na jaren van lezen over Brussel, wandelen door Brussel, na analyses en het verzamelen van kennis, na ontmoetingen en interviews, en na schandalen. Ik concentreer mij op het kernprobleem en trek mij niets aan van de zogezegde onmogelijkheid tot verandering: de dubbele beleidsstructuur van Gewest en gemeenten in Brussel.

In het kort wens ik een beter Brussel dankzij een vereenvoudiging van de bestuursniveaus met een duidelijke keuze voor het Brussels Gewest als baas, een betere naleving van leefregels en meer bevestiging van onze identiteit en een onafhankelijk panel van Brusselaars dat een nieuwe aanpak smeedt

Ik droom ervan dat zovele andere burgers en inwoners hun stem, hun handtekening zetten onder de tekst en de petitie. Ik droom ervan dat ze graag een tekst lezen over hun stad die wat langer is dan een Facebook-post. Ik droom van het gewicht van een massa burgerstemmen. Misschien droom ik alleen maar.

Hier is de petitie:

https://www.petitions24.net

Share