Categorieën
Brussel Actua Mobiliteit

Bloemen voor Dariana

Vorig weekend werd Dariana, een dertigjarige vrouw van Roemeense afkomst, door een roekeloze autobestuurder van het zebrapad gemaaid op de Jetselaan in Koekelberg. De voetgangster overleed aan haar verwondingen. Het pas opgerichte Collectief 1081/0 nodigt iedereen uit om morgen een bloem neer te leggen op de plaats van het ongeval.

Het Actiecomité 1030/0, dat in Schaarbeek actie voert voor een betere verkeersveiligheid, heeft navolging gekregen. Koen Depaepe, initiatiefnemer van Collectief 1081/0, zegt dat de tragische gebeurtenis van zondag veel buurtbewoners geraakt heeft: “We vroegen al jaren om deze oversteekplaats te beveiligen, maar maatregelen bleven uit. Velen delen het gevoel dat dit vermeden had kunnen worden.”

Zondag, exact een week na het ongeval, organiseert het actiecomité een moment van bezinning en samenkomst. Koen Depaepe: “We staan stil bij het overlijden van Dariana, maar spreken ook de hoop uit dat we kunnen zorgen voor meer verkeersveiligheid. Mensen kunnen bloemen neerleggen en met krijt een boodschap of tekening maken.”

De nagedachtenis vindt plaats op zondag 7 april tussen 11.30 uur en 12.30 uur op het kruispunt van de Jetselaan met de Landsroemlaan. Meer info vind je op het Facebook-event en de Facebook-pagina van 1081/0.

Share

Door Tom

Nieuwe Brusselaar met een passie voor taal, cultuur en journalistiek. Geboren in Sint-Niklaas. Studeerde Germaanse talen in Gent en woonde na zijn studie zes jaar in Berlijn. Houdt zich bezig met beleid en communicatie binnen de Vlaamse overheid en is journalist in bijberoep.